Naši muží obhájili prvenství ve Chválkovicích

05.08.2007 12:18

Předem chci poděkovat sportovnímu novináři panu Bobovi Jarešovi, jehož dílem jsou články z Bělkovic, Slatinic a Chválkovic

----

V termínu 4.a 5.srpna se ve Chválkovicích uskutečnil již 35. ročník fotbalového turnaje - Memoriál Miloslava Mikšíka. V sobotu se hrálo o finále, v neděli se bojovalo o konečné umístění.

FC Dolany - Slovan Černovír 2:0 (0:0)

Úvod turnaje obstaral duel loňského vítěze z Dolan s účastníkem I.B třídy Černovírem. Kdo z přítomných diváků očekával hru kočky s myší musel být zklamán. Černovírští hráli s papírovým favoritem vyrovnanou partii, o vítězi se rozhodlo až v závěru střetnutí. V první půli měl dvě šance dolanský Kaczmarczyk, ale jeho nadějné hlavičky zlikvidoval mladý gólman Očenášek. Po přestávce byl blízko gólu černovírský Špunda. Poprvé jeho střelu vytěsnil gólman Benčík na roh, podruhé jeho střela z dvaceti metrů jen těsně minula cíl. Skóroval až v 71. minutě Pospíšil, který protlačil míč do sítě po rohovém kopu. Postupovou jistotu do finále zajistil sedm minut před koncem Bezděk z pokutového kopu. Branky: 71. Pospíšil, 83. Bezděk (p.k.). Rozhodčí: Radek Seidl. Diváků: 300. Dolany: Benčík - Horák, Pospíšil, Svoboda, Večeřa, Hubeňák (46. Kunzfeld), Kaczmarczyk (46. Václavík), Raiskub, Novák, Bezděk, Hradil. Trenér Jiří Navrátil. Černovír: Očenášek - Holásek, Petrů, Brož, Pučálka, Frank, Chudáček, Vávra, Vyroubal, Smělý, Špička (81. Smékal). Trenér Martin Suchánek.

SK Chválkovice - 1.HFK Olomouc "B" 0:3 (0:2)

Druhý sobotní zápas měl jasného favorita v družstvu holické rezervy. A hosté hned v úvodu potvrdili své kvality. Zatlačili domácí tým do defenzívy a na první gól se tak čekalo jen šest minut. Po centru Růžičky do ohně stačilo Dercovi jen lehce tečovat míč a domácí gólman Macek byl bez šance. Ve třinácté minutě se nevydařená střela Christomidise změnila v perfektní přihrávku, ze které Kouřil přidal druhou branku Holických. Fotbalově vyspělejší hosté měli i nadále více ze hry, ale domácí hráči je již v podstatě k ničemu nepustili. Až po hodině hry poslal střídající Neužil nebezpečný centr před kasu domácích a chválkovický Vávra vlastním gólem střelou do šibenice rozhodl s definitivní platností o druhém finalistovi. Branky: 6. Derco, 13. Kouřil, 72. vlastní. Rozhodčí: Jakub Žádník. Diváků: 350. Chválkovice: Macek - Zahrada, P. Ihnát, Zapletal, J. Ihnát (46. Mráček), Britaňák, Kováč, Vávra, Spáčil, Ostrčil (46. Červinka), Škárek. Trenér Ota Vyskočil. 1.HFK Olomouc "B": Šrom - Kosatík, Luňák (70. Neužil), Vacek (46. Smékal), Růžička (46. Krejčí), Christomidis, Derco, Kouřil (46. Hrabal), Zálešák, Bandy, Lukášek. Trenér Tomáš Uličný.

SK Chválkovice - Slovan Černovír 2:2 (0:1) na p.k. 4:3

Nedělní program zahájilo utkání o třetí místo, ve kterém se střetli účastníci I.B třídy - domácí Chválkovice a mužstvo Černovíra. Prestižní duel se v úvodu lépe vyvíjel pro hosty. Měli evidentně více ze hry a ve 30. minutě se dočkali i první branky. Dlouhý centr Špičky od brankové čáry našel Smělého, který nedal střelou z voleje gólmanovi domácích šanci. O čtyři minuty později mnoho nechybělo, aby hosté nepřidali další gól, ale přímý volný kop Špundy skončil na spojnici břevna a tyče. Krátce po zahájení druhé půle našel Frank pěknou přihrávkou Smělého a Černovírští vedli 0:2. Domácí se vrátili do zápasu brankou Zapletala z pokutového kopu a vyrovnání přišlo po hodině hry. V brejku obešel Zapletal i gólmana a jeho předkopnutý míč se stačil dokutálet až do sítě. Když přímý volný kop Gasty deset minut před koncem trefil jen tyč, dospělo utkání do penaltového rozstřelu. V něm byli úspěšnější domácí, kteří si tak po dvouleté pauze vybojovali třetí příčku na turnaji. Branky: 51. (p.k.) a 60. Zapletal - 30. a 49. Smělý. Rozhodčí: Martin Machala. Diváků: 300. Chválkovice: Macek - Stehlík, Pítr, J. Ihnát (46. Spáčil), Britaňák, Kováč (46. Škárek), Vávra, Zapletal, Mráček (46. Gasta), Červinka, Škárek. Trenér Ota Vyskočil. Černovír: Očenášek - Hanousek, Petrů, Brož, Pučálka (66. Holásek), Frank, Špunda, Vávra, Vyroubal, Smělý, Špička. Trenér Martin Suchánek.

FC Dolany - 1.HFK Olomouc "B" 1:1 (1:1) na p.k. 3:1

Finále mělo stejné obsazení jako v předcházejících dvou ročnících a bilance obou týmů byla před duelem vyrovnaná. V roce 2005 vyhrála rezerva Holice, loni po penaltovém duelu Dolany. Zápas dvou soupeřů z krajského přeboru byl velmi vyrovnaný. První šanci měli Holičtí, ale chybu Hradila nedokázal Zálešák potrestat. V 17. minutě se dostaly do šance Dolany a po přihrávce Bergmanna otevřel skóre Horák. Vyrovnání zařídil deset minut před změnou stran Smékal, kterého poslal do šance pěknou přihrávkou Vacek. V úvodu druhé půle měli dvě solidní šance Dolanští. Při střeleckých pokusech se však vyznamenal brankář Šrom. V závěrečné části zápasu měli více šancí hráči Holice, když zejména průnik Luňáka volal po gólu. Utkání tak skončilo plichtou a došlo opět na pokutové kopy. V nich slavili úspěch Dolanští a podruhé v historii turnaje převzali pohár pro vítězný tým. Branky: 17. Horák - 33. Smékal. Rozhodčí: Jiří Dorušák. Diváků: 300. Dolany: Benčík - Horák, Pospíšil, Svoboda, Václavík (46. Navrátil), Večeřa, Bergmann, Kaczmarczyk, Novák, Bezděk, Hradil. Trenér Jiří Navrátil. 1.HFK Olomouc "B": Šrom - Smékal, Luňák, Vacek, Hrabal, Růžička, Kouřil, Christomidis, Derco (46. Kosatík), Zálešák (46. Bandy), Krejčí. Trenér Tomáš Uličný.

Vlastní vyhledávání