FC Hněvotín

04.09.2013 12:02

TJ FC Hněvotín – FC Dolany 5:1 (3:0)
Hněvotín – Snový vstup do nové sezony prožili fotbalisté Hněvotína. V úvodním kole krajského přeboru nasázeli Dolanům pět branek a mohli slavit zasloužený zisk tří bodů.
Naopak hosté nenavázali na skvělé jaro, kdy patřili mezi nejlepší týmy soutěže.
Důležitý krok k jasné výhře fotbalisté Hněvotína učinili již v úvodním dějství, kdy se trefili hlavou Skoumal, následně po rohovém kopu nová posila Pospíšil a na 3:0 zvyšoval po standardce Šulc.
„První poločas pro nás byl jasnou záležitostí. Hráli jsme velice dobře, vycházely nám standardní situace," pochvaloval si hněvotínský trenér Petr Uvízl.
Do druhé půle vstoupili hosté přece jen o něco lépe a dokázali skórovat zásluhou Čecha.
„Tím jsme se dostali do zápasu a měli jsme hru pod kontrolou. Jelikož jsme ale otevřeli hru, tak jsme dostali další dvě branky," poznamenal trenér Dolan Petr Máčala.
Pouták.O obě domácí trefy se postarali střídající hráči. Na 4:1 zvyšoval Křižan a skóre zápasu krásnou trefou téměř z půli hřiště uzavřela další nová hněvotínská tvář Kvapil.
„Příčinou porážky bylo, že nám odešli tři hráči základního kádru a někteří byli ještě na dovolené. Zatím se nám nepodařilo kádr posílit," posteskl si kouč Dolan Máčala, který v letošní sezoně již nemůže počítat s Bergmannem, Pospíšilem a Svozilem.
V táboře domácích panovala po zápase zcela odlišná atmosféra.
„Veliká spokojenost. Pro kluky velká pochvala, protože předvedli výborný vstup do sezony a skvělé nasazení," dodal na závěr trenér Uvízl.
Branky: Skoumal, Pospíšil, Šulc, Křižan, Kvapil – 57. Čech. Rozhodčí: Koláček – Štětka, Zavřel. ŽK: Dokoupil, Šulc, Běhalík – Čech, Schvarz. Diváků: 110.
Hněvotín: Běhalík – Dokoupil, Šulc, Švajda, Novák – Schinneck, Skoumal, Láner, Veselský – Duda (82. Kvapil), Pospíšil (75. Křižan). Trenér: Petr Uvízl.
Dolany: Benčík – Valenta, Penc, Novák, Václavík – Liška (73. Hrdlička), Schvarz, Grossmann (80. Krzyžánek), Čapek (65. Dlabal) – Čech, Volf. Trenér: Petr Máčala.
Autor: Miroslav Mazal

Vlastní vyhledávání