8.-9.9 FK Šternberk

17.09.2012 07:08

Šternberk dál září, vyplenil Dolany

FC Dolany – FK Šternberk 0:4 (0:2)

Dolany – Pouhých deset kilometrů dělí Dolany a Šternberk na mapě. Na fotbalovém trávníku je ale v neděli večer dělila propast čtyř branek. Nováček krajského přeboru ze Šternberka vyhrál v Dolanech suverénně 4:0.
„Výsledek je to zasloužený. Šternberk hrál opravdu velmi dobře. Až mě to překvapilo. Dobře kombinovali, ale hlavně byli na rozdíl od nás nebezpeční v útoku," řekl trenér Dolan Jiří Navrátil po utkání.
„Chtěli jsme na soupeře vletět a nějakých patnáct minut nám to docela vycházelo. Jenže jsme si nevytvořili vyloženou šanci. Snad jen Pospíšil měl jeden náznak," povzdechl si.
Kvůli zranění Volfa nastoupila opora zadních řad Vojtěch Pospíšil v útoku, ale tento tah se moc neosvědčil.
„Jsme kvůli zraněním prakticky bez útočníků. Vojta je po zranění, ale věřili jsme, že by mohl na hrotu aspoň uhrát nějaké dlouhé míče. Bohužel se ve 30.minutě znovu zranil a musel odstoupit," posteskl si Navrátil.
Dolany už v tu chvíli prohrávaly 2:0. V 15. minutě prošel Hlaváček okolo dvou soupeřů a zamířil přesně k tyči. O chvíli později tvrdě pálil Mudrák a následně vlastní sraženou střelu dorazil do sítě hlavou.
„Úvod utkání byl vyrovnaný, ale my jsme si dokázali vytvořit šance a proměnit je. V tom je největší rozdíl oproti úplnému začátku sezony, kdy jsme prohrávali," vykládal po duelu Oldřich Sklenář, trenér Šternberku, jenž vyhrál potřetí za sebou.
Ve druhém poločase hosté své vedení ještě přikrášlili. V 70. minutě skóroval Valtr a čtvrtou branku přidal po centru Steklého Vojtášek.
„Vítězství je sice vysoké, ale pořád máme na čem pracovat.Stále odevzdáváme soupeři příliš mnoho lehkých míčů," krotí šternberskou euforii kouč.
„Ale je pravda, že jsme se hodně zklidnili a tolik chyb neděláme. Další tři body nás ale jistě povzbudí do dalších zápasů," doplnil Sklenář.
V Dolanech naopak jen stěží zahánějí skepsi.
„Myslel jsem si, že Šternberk bude patřit k adeptům sestupu, ale spíš to vypadá na nás," pousmál se hořce Navrátil. „Dnes ale vyhrál zcela zaslouženě. My jsme ani neměli vyloženou šanci," dodal.
Branky: 15. Hlaváček, 19. Mudrák, 70. Valtr, 76. Vojtášek.Rozhodčí:Křepský – Štětka, Horák.
Dolany: Benčík – Svozil, Penc, Novák, Václavík (80. Hradil) – Čapek (80. Samek), Bergmann, Jorda, Grossman, Šimek – Pospíšil (30. Dlabal). Trenér: Jiří Navrátil.
Šternberk: Vytřísal – M. Frieb (75. Šrámek), T. Frieb, Kymlička, Tomanec – Sklenář (60. Steklý), Valtr, Mudrák, Coufal – Hlaváček (75. Hlaváč), Vojtášek. Trenér: Oldřich Sklenář.                                FOTO: Miloslav Fuksa
Autor: Jiří Fišara

benfika
SK Náměšť B - FC Dolany 2 : 1 (2:0)
branka: Krzyžánek

mladší žáci
FC Hněvotín - FC Dolany 6 : 2 (5:2)
branky: Outlý.Schwarz

 

Vlastní vyhledávání