8.5.08 Sokol Ústí

09.05.2008 10:33

Druhý květnový svátek věnovali účastníci krajského přeboru dohrávce odloženého 17. kola. Dolany přivítaly "namočené" Ústí, které mělo před utkáním na domácí jen dvoubodovou ztrátu.

FC Dolany - Sokol Ústí 3:0 (2:0)

Jen úvod zápasu patřil hostům. Hned ve druhé minutě se do vápna propasíroval Škařupa, ale jeho střela těsně minula cíl. Hosté ještě pár minut zlobili, ale když v sedmé minutě chyběl Horákovi jen krůček k tomu, aby vyzkoušel gólmana hostů Zemana, od útočných choutek začali upouštět. Domácí vyrovnali hru a ve 22. minutě se dočkali i první branky. Do útoku se zapojil Pospíšil, který se dostal až do vápna a při střelbě byl faulován gólmanem. Pokutový kop bezpečně proměnil Pavlíček přesnou střelou k tyči. První gól hosty v podstatě zlomil. Domácí ovládli dění na trávníku a nenápadně pracovali na dalších gólech. Ve 29. minutě sice nádherná akce ještě nevyšla, ale o minutu později si Smolák udělal prostor ke střelbě a z hranice vápna přidal druhý gól polovysokou střelou, která zapadla do sítě s mírnou tečí jednoho z obránců. Ve 42. minutě měl výbornou šanci Hubeňák po přihrávce Pavlíčka, ale neuspěl. V poslední minutě před přestávkou si vypracoval gólovku Pospíšil, jeho utěšená akce skončila na tyči. Ve druhé půli se Dolanští poněkud stáhli na svou polovinu, ale hosté toho nedokázali využít. Do šance se dostali jen jednou. V 59. minutě kopali přímý volný kop, ale následná hlavička mířila za brankovou čáru. Domácí byli úspěšnější. Podnikali ojedinělé útoky a v 72. minutě se dočkali třetí branky. Po rychlém brejku Pavlíčka dostal míč na hrot autor druhé branky Smolák a ten definitivně zlikvidoval naděje hostů na případný bodový zisk.

Branky: 30. a 72. Smolák, 22. Pavlíček (p.k.). Rozhodčí: Jiří Němec. ŽK: Horák, Hrabal - Černotský, Šatánek, Ševčík.
Dolany:
Benčík - Horák, Pospíšil, Hrabal, Kolář, Hubeňák (61. Kluka), Pavlíček (77. Václavík), Smolák, Kaczmarczyk (57. Jorda), Hradil. Trenér Jiří Navrátil.
Ústí:
Zeman - Zíma, Pecha, Smolka, Plesník, Černotský, Skácel, Bagar (54. Palacký), Škařupa (Šatánek), Staněk, Pitrun (80. Ševčík). Trenér Zdeněk Kurfirst.

pro DENÍK zpracoval Bohuslav Jareš

starší žáci

FC Dolany - TJ Sigma Lutín 3 : 0 (kontumačně)

hosté se na zápas nedostavili, takže žáci přišli k bodům bez boje

Vlastní vyhledávání