8.4. 1.HFK "B"

09.04.2012 19:38

Dolany vydřely bod s Holicí a už nejsou poslední

1. HFK Olomouc B – FC Dolany 2:2 (2:1)

Olomouc – Fotbalisté Dolan potvrdili výbornou jarní formu a ze hřiště holické rezervy si odvezli cenný bod za remízu 2:2. Hosté šli brzy po gólu Večeři z rohového kopu do nečekaného vedení, Holice ale dvěma brankami Zifčáka dokázala vývoj první půle otočit.
V 60. minutě nakonec zařídil dělbu bodů parádním přímákem Volf.
„S výsledkem jsem spokojený, s výkonem úplně ne. Myslím, že máme na víc,“ hodnotil zápas trenér hostů Jiří Navrátil.
Jeho tým sice už ve čtvrté minutě vedl. Michal Večeřa zakroutil svůj roh přímo na bránu a míč skončil za překvapeným Pavelkou. Po vedoucí brance ale hosté polevili a přenechali hřiště svému soupeři.
„Za stavu 1:0 jsme začali hrát pasivně. Nestačili jsme běhat se soupeřem, i když jsem upozorňoval, že Holice má mladé běhavé hráče. Nečetli jsme hru, nezvládali osobní souboje a všude jsme byli pozdě. Prostě hrůza,“ zlobil se kouč Dolan.
Domácí hráči pasivity soupeře využili velmi rychle. Po standardní situaci se míč odrazil na hranici pokutového území k Zifčákovi a ten parádním volejem poslal míč přesně k tyči.
Vzápětí mohl po chybě v domácí obraně vrátit vedení na stranu hostů Večeřa, ale Pavelka si jeho lobem poradil. Na druhé straně zase podržel svůj tým gólman Benčík, který zlikvidoval tutovku Grézla.
Ve 43. minutě už ale hostující brankář kapituloval. Obrana Dolan nechala na penaltovém puntíku úplně volného Zifčáka a ten se s první opět nemýlil – 2:1.
Autor dvou holických gólů přitom ani neměl nastoupit v základní sestavě. Při předzápasové rozcvičce se ale zranil Karas a na jeho místo nastoupil právě Petr Zifčák.
Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hráči Dolan a v 60. minutě se dočkali gólové odměny. K přímému kopu se postavila zimní posila ze Slatinic Zdeněk Volf a velezkušený útočník šikovně poslal míč přes zeď za bezmocného Pavelku – 2:2.
„Ve druhém poločasu jsme už více běhali a byli aktivnější. O přestávce jsme si s hráči promluvili. Řekli jsme si, co je potřeba. Bylo tam sice stále dost nepřesností, ale měli jsme více ze hry a tu remízu jsme si zasloužili,“ řekl Navrátil, který se stejně jako v minulém kole proti Kralicím mohl spolehnout na standardní situace.
„Je to naše silná stránka. Máme na to dobré hráče, kteří to umí zahrát. Máme tam i hlavičkáře, jako je Vojta Pospíšil, který si dovede udělat na malém vápně prostor,“ pochvaloval si hostující kormidelník.
V závěru mohli vítězství strhnout na svou stranu oba týmy. Nejprve na domácí straně odmítl hetrik v tisíciprocentní šanci Zifčák.
Na druhé straně zase napravil v posledním možné chvíli své špatné vyběhnutí brankář Pavelka, který z brankové čáry odpálkoval míč po přehození Dudy.
Zápas tak skončil plichtou, které si více cenily zachraňující se Dolany.
„Pro soupeře je to dobrá remíza, pro nás je to ztráta,“ glosoval výsledek domácí trenér. „Prvních dvacet minut z naší strany nebylo dobrých. Hledali jsme se. Soupeř byl aktivní, dokud měl síly. My jsme nehráli tu naší kombinační hru, čemuž napomohl i terén, který byl katastrofální,“ uvedl Derco.
„Se zbytkem utkání už ale mohu být spokojen. Po těch dvaceti minutách jsme do toho dostali. Vytvářeli jsme si šance a dali i góly,“ nechal se slyšet Jiří Derco.
Jeho protějška Jiřího Navrátila těšil především fakt, že se jeho tým odpoutal s posledního místa tabulky.
„Je to dobrý vstup. Já jsem před startem jara avizoval, že se určitě zachráníme. Vyprázdnila se nám marodka. Máme i nějaké nové hráče. Takže ta kvalita tam na záchranu je. Určitě to bude lepší než na podzim,“ nepochybuje lodivod Dolan.
Branky: 21. a 43. Zifčák – 4. Večeřa, 60. Volf. Rozhodčí: Vedral – Krpec, Žvátora. ŽK: Hapal, Vlček – Svozil, Holly, Valenta, Duda. Diváků: 60.
HFK: Pavelka – Dluhý-Smith, Jíša, Prucek, Vykydal – Vlček (88. Buček), Kotůlek (79. Sedláček), Kouřil, Zifčák – Grézl (63. Kucharčuk), Hapal. Trenér: Jiří Derco.
Dolany: Benčík – Čapek, Novák, Pospíšil, Svozil – Valenta, Bergmann, Holly, Jorda – Večeřa (66. Duda) – Volf (76. Šimek). Trenér: Jiří Navrátil.

Ondřej Kašlik/DENÍK

benfika
FC Dolany - FC Jívová 3 : 1 (0:1)
branky:
Jan Bódi, Petr Máčala, Tomáš Hrdlička

Vlastní vyhledávání