6.9. Sokol Konice

26.10.2014 16:57

Dolany pokořily Konici. Poločas jsme prospali, litoval její kouč

FC Dolany – Sokol Konice 1:0 (1:0)

Dolany, Konice – Podařená standardní situace rozhodla o vítězství fotbalistů Dolan nad Konicí. Díky Škodově hlavičce se Dolany na svého soupeře dotáhli v tabulce, oba mají po deseti bodech

„Když to řeknu, jak to cítím, tak dnes ležely v Dolanech na hřišti tři body a my jsme je bohužel nezvedli," říkal trenér Konice Roman Jedlička. „První poločas jsme celý prospali a pak ještě dostali gól," uvedl.

Zápas rozhodla standardní situace a hlavička Škody. „Jinak byl první poločas dost opatrný a řekl bych, že žádné šance k vidění nebyly. Spíš nějaké závarové věci," poznamenal Petr Máčala, trenér Dolan.

Po přestávce se domácí fotbalisté především bránili. Konice přidala a soupeře přehrávala. „S obrannou činností můžu být spokojený. Trochu jsme se na to po minulém zápase zaměřili a bylo to vidět. Soupeře jsme do šancí moc nepouštěli," řekl Máčala.

Podle Jediličky si hosté vytvořili tři možnosti k vyrovnání. Tu největší měl Bláha, který šel sám na brankáře. Pokus o lob se mu povedl, bohužel ale tak, že přehodil i branku.

Hlavičku Drešra zblokovala obrana na roh a střelu kanonýra Kameného vytěsnil Benčík.

Dolany postupem času hrozily z brejků. Holásek neuspěl z úhlu a Brhelovi překazila radost tyč konické brány. Skóre tak až do konce zůstalo na stavu 1:0.

„Dolany jsem viděl v Kralicích a tam byli mnohem fotbalovější. Tentokrát mě zklamaly. Možná se na nich projevila únava ze zápasu ve středu. My jsme toho každopádně nevyužili a můžeme si za to sami. O to víc mě výsledek mrzí," uzavřel své hodnocení Jedlička.

Branka: 40. Škoda. Rozhodčí: Zavřel – Koláček, Boháč.

Dolany: Benčík – Valenta, Penc, Škoda (46. Novák), Surzyn – Grossmann, (68. Brhel) Bergmann, Lasovský, Holásek – Bednář, Ješko (75. Hegr). Trenér: Petr Máčala.

Konice: Machač – Václavek, Řehák, Růžička, Bílý – M. Drešr, Kořenovský, Sedláček, Antl – Kamený, Bláha. Trenér: Roman Jedlička.

Vlastní vyhledávání