6.4. TJ Sokol Lázně Velké Losiny

06.04.2014 20:25

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – FC Dolany 3:2 (2:1)

Losiny vybojovaly cenné vítězství nad Dolany

Velké Losiny, Dolany – Důležitý souboj týmů ze spodních pater tabulky krajského přeboru zvládly lépe Velké Losiny. V nedělním domácím souboji s Dolany vybojoval lázeňský celek těsnou výhru.
Losinští hráči pak zasáhli do mistrovského zápasu znovu po čtrnácti dnech, když minulé kolo měli pauzu poté, co se jejich soupeř ze Zlatých Hor odhlásil ze soutěže.
Na jaře je tak celek Velkých Losin zatím stoprocentní, proti Dolanům se však dlouho trápil v koncovce a navíc v úvodu prohrával vinou vlastního gólu.
„Úvodní desetiminutovku jsme měli opravdu veliký tlak, ale hosty výrazně podržel gólman, chytil snad pět tutovek," prozradil trenér Velkých Losin Jiří Mika.
Do toho stačili domácí nejprve Nýdeckým a později Uvízlem ještě orazítkovat brankovou konstrukci, aby pak udeřilo na druhé straně.
V 15. minutě po fatálním nedorozumění s gólmanem Hatalou si dal Kupčík regulérní vlastňák a hosté šli do vedení.
Ještě do přestávky ale domácí stihli skóre otočit. Nejprve se po akci Nýdeckého dostal ke střele Šinogl a jeho gólmanem vyraženou střelu vrátil hlavou do sítě Petr Navrátil.
Poté Navrátilův dlouhý aut do šestnáctky doputoval po několika soubojích až k Nýdeckému a ten ve skluzu poslal míč za čáru.
Hned zkraje druhé půle navíc Petr Navrátil zaznamenal svou druhou trefu zápasu, když využil přiťuknutí Uvízla a zdálo se, že Losiny v poklidu zápas dovedou do vítězného konce, jenže znovu přišla chyba.
Domácí ztráta míče pomohla hostům ke snížení na 3:2, těsný výsledek ale lázeňský výběr nakonec uhájil.
„Soupeř už toho moc nevymyslel, spíše jen nakopával balony, už jsme jim toho moc nedovolili. Ze tří bodů máme radost, trošku jsme se tak odpoutali spodním příčkám v tabulce. Sice jsme v zápase udělali pár hrubých chyb, ale takto vybojované vítězství je pro psychiku možná lepší, než kdybychom vyhráli o čtyři góly," doplnil své hodnocení losinský Jiří Mika.
„Zaspali jsme začátek zápasu, tam nás domácí zatlačili, přesto jsme šli do vedení a vyrovnali hru. Jenže pak protivník otočil skóre, s první půlí moc spokojen nebyl, udělali jsme řadu chyb při bránění," uvedl kouč Dolan Petr Máčala.
„Ve druhé půli jsme navíc další hrubkou umožnili soupeři jít do dvougólového vedení, po snížení na 3:2 jsme se snažili tlačit dopředu, ale naší největší šancí byla snad jen střela Čecha. Chtěli jsme alespoň bodovat, což se nepovedlo, takže jsem zklamaný. O ten gól ale asi byly Losiny lepší," dodal Petr Máčala.
Branky: 24. a 48. Navrátil, 31. Nýdecký - 15. Kupčík (vlastní), 65. Grossmann.
Velké Losiny: Hatala – Macek, Kupčík, Smrž, Zatloukal – Nýdecký, Linet, Hložánka (80. Šimák), Šinogl (89. Jenčke) – Navrátil, Uvízl (86. Schelle). Trenér: Jiří Mika.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Valenta, Novák – Grossmann, Kubeček, Čech, Holásek (78. Samek) – Volf, Hegr (60. Šimek). Trenér: Petr Máčala.

Autor: Miroslav Pergl

 

benfika
Sokol Slavonín B - FC Dolany B   0 : 2 (0:1)
branky: Hoza, Hrdlička

Vlastní vyhledávání