6.11. SK Loštice

08.11.2011 07:09

FC Dolany – SK Loštice 2:3 (2:2)

Dolany, Loštice – Souboj ze dna tabulky krajského přeboru vyšel jednoznačně lépe fotbalistům Loštic, kteří zvítězili na hřišti v Dolanech 3:2. V prvním poločase nasázeli oba týmy po dvou gólech a o vítězství hostujícího celku rozhodl v 74. minutě výstavní ranou Josef Mikeš.
Jeho tým tak opustil poslední místo tabulky, které přenechal svému soupeři.
Předposlední Dolany vstoupily do důležité bitvy hodně špatně. Čapek poslal špatnou přihrávku směrem na stopera Pospíšila, ke kterému míč nedoputoval. Toho využila loštická hrající legenda Ferda Salamon, jenž se zmocnil míče, protáhl se kolem obránce a otevřel skóre.
Hosté se však z vedení neradovali dlouho. V 7. minutě využil chyby v loštické obraně Duda a vyrovnal na 1:1. Domácím se herně příliš nedařilo. Většinou pouze nakopávali dlouhé míče směrem dopředu, z čehož gólové nebezpečí pro loštického gólmana Morávka nerezultovalo.
Ve 37. minutě se hosté vrátili do vedení. Ďurčekova standardka doputovala ke kopačkám Vinklera, který nekompromisně propálil gólmana Benčíka.
Domácí dokázali ještě do poločasu odpovědět. Po chybě loštické obrany se dostal do zakončení Duda, který svou druhou trefou v zápase vyrovnal na 2:2.
Rozhodující moment zápasu přišel v 74. minutě. Hostující záložník Josef Mikeš se z pětadvaceti metrů opřel do míče a jeho střela zaplula pod břevno domácí branky.
V závěru mělo hosté ještě několik dobrých příležitostí, které nedokázali využít. I tak se mohli v utkání 16. kola krajského přeboru radovat z cenné výhry 3:2.
„Zápas byl z obou stran taková malá hrůza. Bylo vidět, že proti sobě nastoupily dva nejhorší celky soutěže a úroveň hry podle toho taky vypadala. Byla to taková nakopávaná, místy se na to nedalo vůbec dívat,“ nebral si servítky při hodnocení domácí trenér Jiří Navrátil.
„Loštice vyhrály zaslouženě, protože naše výkony v obraně jsou hrůzostrašné. Každopádně myslím, že oba týmy momentálně hrají tak na úrovní I. A třídy,“ dodal rozčarovaný trenér Dolan.
Vítězní hosté takový pohled na kvalitu zápasu rozhodně neměli. „Chápu, že domácí trenér je hodně frustrovaný, protože jeho tým dělá v obraně hrozné chyby. Náš tým ale hrál v zápase prim a zaslouženě zvítězil. S výkonem našeho týmu jsem velice spokojený,“ hlásil vedoucí loštického družstva Martin Šilberský.
Pro Loštice výhra v Dolanech znamená opuštění poslední příčky v tabulce krajského přeboru. Na dno klesly právě Dolany.
„To je pro nás určitě povzbudivé, jsou to velmi důležité tři body. V zápase bylo jenom jedno mužstvo, které šlo za vítězstvím, a to byly právě Loštice,“ dodal Šliberský, jenž vyzdvihl i loštické fanoušky, kteří na zápas do Dolan přicestovali v hojném počtu.
„Díky nim jsme měli prakticky domácí prostředí. Po zápase nám aplaudovali,“ dodal s úsměvem spokojený Šilberský.
Branky: 7. a 41. Duda – 3. Salamon, 37. Vinkler, 74. Jos. Mikeš.
Dolany: Benčík – Dlabal, Pospíšil, Bergmann, Václavík – Zapletal (75. Liška), Grossmann, Čapek, Šimek (65. Štefek) – Duda, Zachar. Trenér: Jiří Navrátil.
Loštice: Morávek – Ďurček, Hejný, Dajčar – Petruška – Koňarik, Jos. Mikeš, Hlaváč, Vinkler – Salamon (86. Vykydal), Zbořil (65. Jak. Mikeš). Trenér: Vratislav Filip
autor: Miroslav Mazal/DENÍK

Vlastní vyhledávání