5.-6.5 Jiskra Oskava

09.05.2012 10:46

Jiskra Oskava – FC Dolany 2:2 (2:1)
Oskava doma vyválčila bod s předposledními Dolany
Oskava/ Dolany – Pouze bod za remízu vyválčila fotbalová Oskava v sobotním domácím souboji s předposledními Dolany, když nerozhodný výsledek hosté zachránili až těsně před koncem z pokutového kopu. 
Celek Jiskry tak již šest jarních kol marně čeká na vítězství, ke kterému měl ale tentokrát hodně blízko, protivník však nakonec uhrál v boji o záchranu další velice cenný bod.
„Vzhledem k průběhu utkání je pro nás remíza ztrátou, tento zápas jsme měli zvládnout, takže z tohoto výsledku převládá spíše zklamání," konstatoval krátce po skončení zápasu trenér Oskavy Květoslav Pospíšil.
Jeho svěřenci v utkání hned dvakrát vedli. Poprvé se domácí ujali vedení hned v 15. minutě, kdy Sokol dostal od Ernekera ideální pas za obranu a povedeným lobem překonal vyběhnutého gólmana Dolan – 1:0.
Z náskoku se přesto Oskava příliš dlouho neradovala, když krátce po rozehrávce domácí několikrát zachybovali a hostům se podařilo vyrovnat zásluhou Grossmanna, jenž si dobře naběhl na Volfův centr.
Ztracené vedení ale ve 25.vrátil domácím Zabořil, který skóroval po úniku Kalera, když využil jeho přesnou přihrávku před bránu.
Po přestávce měla Oskava řadu šancí pojistit svůj náskok, jenže trestuhodně zahodila tři čisté gólovky.
Nejprve šel sám na brankáře Kasal, o chvíli později nezkrotil míč ve skrumáži před bránou Zabořil a do třetice neuspěl ani Sokol.
Tomu se sice povedlo v šestnáctce obehrát dva hráče soupeře, ale v koncovce lehkou střelou poslal balon pouze do připravené náruče gólmana.
„Když jsme tyto šance neproměnili, tušil jsme, že přijde trest, což se stalo. Postupně jakoby nám docházet síly a soupeř toho bohužel využil," litoval Pospíšil.
Těsně před koncem zápasu Dolany přenesly hru dlouhým nákopem do pokutového území, kde po hlavičkovém souboji odpískal sudí proti Oskavě penaltu, ze které srovnal Holly na konečných 2:2.
„Na jednu stranu můžeme být rádi za bod, ale v naší situaci to je málo,lepší by byly tři.  Myslím si, že máme dobré mužstvo, ale bohužel jsme pod tlakem a trápíme se. Hodně doplácíme na hrubé chyby v obraně, které naštěstí dnes soupeř nedokázal výrazněji využít," dodal krátce kouč Dolan Jiří Navrátil.
Branky: 15. Sokol, 25. Zabořil – 17. Grossmann, 87. Holly (p.k.).
Oskava: Studený – Dus, Erneker, Plachý, Klos – Kasal (80. Kroutil), Knop, Dlugoš (46. Effenberger), Kaler – Zabořil, Sokol (85. Kristek).
Dolany: Benčík – Čapek (70. Václavík), Penc, Pospíšil, Hlavica (55. Holly) – Valenta, Jorda, Bergmann, Novák (46. Večeřa), Grossmann – Volf.
Autor: Miroslav Pergl/DENÍK

benfika
FC Dolany - Horní Loděnice  4 : 0 (3:0)
Branky: Máčala 2, Hoza, Hrdlička

mladší žáci
FC Dolany - SK Chválkovice 2 : 7 (2:1)
Branky: Maduda, Schwarz
FC Dolany - Sokol Bohuňovice 0 : 1 (0:1)

Vlastní vyhledávání