4.9. 1.HFK Olomouc "B"

05.09.2011 06:53

FC Dolany – 1. HFK Olomouc B 2:2 (1:1)

Cenný bod vyválčili fotbalisté Dolan do tabulky krajského přeboru. V domácím zápase s rezervou 1. HFK Olomouc se sice po většinu času bránili, na druhou stranu dokázali dvakrát nepříznivě se vyvíjející mač zvrátit.
„Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký soupeř, navíc jsme postrádali několik hráčů, a proto jsme chtěli hrát z bloku. Nakonec se nám to i vyplatilo,“ hodnotil duel trenér Dolan Jiří Navrátil.
To kouč hostů z Holice Jiří Derco spokojen zdaleka nebyl.
„Byl to opět jeden z našich horších výkonů. Tak, jako jsme vybouchli ve Velkých Losinách, tak dnes to vypadalo velmi podobně. S bodem rozhodně spokojený být nemohu, soupeř byl k poražení, ale ještě víc mě trápí výkon,“ konstatoval Derco.
„V sestavě jsme měli několik hráčů z áčka, přesto jsme absolutně nedokázali prodat kvalitu, která byla na naší straně. Finální fáze byla katastrofální. Soupeř prakticky jen bránil a spoléhal na brejky, ale na nás to stačilo,“ zlobil se.
Jeho tým se dostal dvakrát do vedení. Nejdřív ale přežil velkou šanci Zachara, který šel sám na branku, ale s kličkou neuspěl. Ve 38. minutě pak Jaroslav Grézl vstřelil první gól zápasu.
„To se nám poprvé a naposledy podařilo vypresovat soupeře a jít do otevřené obrany,“ řekl Derco.
Dolanská odpověď však byla blesková. Hned za minutu vystihl nepovedenou malou domů Čapek a šikovně přehodil brankáře Muchu.
„To byl hezký gól. Díky tomu, že se nám povedlo brzy vyrovnat, jsme navíc mohli pokračovat v naší taktice,“ řekl Navrátil.
Holice tedy musela znovu dobývat a nedařilo se jí to.
„Hráli to hodně do šířky, ale tím jak mají mladý tým, tak jim chyběla větší vyzrálost. Dá se říct, že nás ničím nepřekvapili,“ uvedl na adresu soupeře Navrátil.
Jeho soubor málem protivníka dokázal za nedostatek kreativity vytrestat. Do sólového úniku se opět dostal Zachar. Ani tentokrát si ale na Muchu nepřišel.
Místo toho udeřilo na druhé straně. Centr z volného kopu si na zadní tyči našel obránce Jíša a získal pět minut před koncem HFK zdánlivě rozhodující náskok.
Ovšem domácí Dolany se ani tentokrát nevzdaly. Do třetice všeho dobrého se zadařilo Zacharovi, který tak stanovil konečné skóre na 2:2.
„Soupeř byl techničtější a fotbalovější,“ uznal Navrátil. „Ale my jsme mu to bojovností znesnadnili. S remízou určitě můžeme být spokojeni,“ dodal.
Branky: 39. Čapek, 88. Zachar – 38. Grézl, 85. Jíša. Rozhodčí: Boháč – Machala, Ráb.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Bezecný, Liška – Čapek (75. Dlabal), Bergmann, Novák, Zapletal – Štefek (89. Duda), Zachar (90. Pospíšil). Trenér: Jiří Navrátil.
1. HFK Olomouc B: Mucha – Šimko, Kotůlek, Jíša, Smětal (79. Vacek) – Filipský, Karas (55. Štěpánek), Svorada, Krumpolc – Dluhý-Smith (70. Čižmar), Grézl. Trenér: Jiří Derco.
Autor: Jiří Fišara

benfika
TJ Dalov - FC Dolany 2 : 0 (0:0)
Branky: Hrdlička 2

starší žáci
FC Dolany - SK Chválkovice 5 : 2 (2:2)
Branky: Maduda L. 3, Foukal, Langer

Vlastní vyhledávání