4.6. 1. FC Přerov

06.06.2011 06:35

FC Dolany – 1. FC Přerov 1:5 (0:1)

Dolany – Fotbalisté Dolan si mohli vítězství zajistit záchranu v krajském přeboru, ovšem to by museli porazit silný Přerov, který naopak bojuje o postup. Místo toho domácí utrpěli debakl a prohráli 1:5. 
„Ale podle mě se dnes naplnilo pořekadlo, že fotbal nemá logiku,“ tvrdil kouč Dolan Jiří Navrátil. Podle jeho slov měli jeho svěřenci šancí na tři zápasy, jenže je jednu po druhé neomylně zahazovali. Nejprve jim nebyl pro ofsajd uznán vedoucí gól ze čtvrté minuty a to jakoby předznamenalo domácí smůlu.
Čech pak totiž postupoval sám na brankáře, ale vůbec nezakončil, protože se mu míč zamotal pod nohy. Další příležitost měl kapitán Pospíšil, ale neuspěl stejně jako jeho kolega z obrany Penc, jehož hlavičku zastavila přerovská obrana až na brankové čáře.
A tak udeřili hosté. Ve 40. minutě po centru do pokutového území zůstal na malém vápně nepokrytý hráč a Přerov vedl.
„K tomu centru asi nemělo vůbec dojít. Do té doby jsme byli jasně lepší, i po přestávce jsme měli šance. Věřím, že kdyby se nám podařilo některou z těch nejvyloženějších za stavu 0:2 proměnit, byli jsme schopní zápas otočit. Na Přerov jsme vyrazili s presinkem a dlouho to fungovalo, jeho hráči začali zmatkovat. Jenže my jsme toho nedokázali využít,“ řekl Navrátil.
Hosté totiž po brzy po přestávce svůj náskok zdvojnásobili a když se neprosadil střídající Duda, ani zblízka těsně vedle hlavičkující Holly, definitivně zlomili domácí odpor třetí brankou. Naši stopeři ustupovali, ale brankář byl až na hranici vápna. Přerovský hráč si toho všimnul a z dálky ho přeloboval, to byl moc hezký gól. Pak už jsme se sesypali,“ konstatoval Navrátil.
Jeho svěřenci dostali ještě čtvrtý gól, a přestože Liška sedm minut před koncem hlavou snížil, na zvrat ve vývoji zápasu, už Dolany dávno myslet nemohly. Naopak v závěru zápasu inkasovaly ještě popáté.
Dolany tak budou muset bojovat o záchranu až do posledního kola, v němž se představí na půdě Určic. Stejně tak Přerov udržel naději na postup do divize, o němž se rozhodne už jen mezi ním a Kralicemi.
Branka Dolan: 83. Liška. Rozhodčí: Vičar – Sedláček, Polanský.
Dolany: Benčík – Čapek, Penc, Pospíšil, Václavík (50. Duda) – Bergmann, Novák, Holly – Šimek (75. Dlabal), Čech (80. Liška), Zapletal. Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: Jiří Fišara

benfika
Horní Loděnice - FC Dolany 5 : 4 (2:2)
Branky: Bódi, Grossert, Hrdlička, Podivínský

dorost
FC Dolany - Přáslavice 5 : 1 (1:0)
Branky: Samek 2, Štěpánek J. 2, Hrdlička

starší žáci
FC Dolany - Mor. Beroun  12 : 0 (8:0)
Branky: Langer 3, Foukal 2, Fiala, Horák, Kameníček, Kubáček, Maduda L., Maduda T., Samek

Vlastní vyhledávání