4.10. FK Mohelnice B

26.10.2014 17:26

Dolany s Mohelnicí dvakrát dotáhly, pak rozhodly. Bednář dal hattrick

FC Dolany – FK Mohelnice B 4:2 (2:2)

Dolany, Mohelnice – Dvakrát soupeře dotáhli a ve druhé půli mu zasadili dvě smrtelné rány. Fotbalisté Dolan porazili v krajském přeboru rezervu Mohelnice 4:2, hattrickem se blýskl domácí forvard Bednář. Po první půli byste si ale asi vsadili spíš na opačný výsledek.

„První poločas byl zřejmě z naší strany to nejlepší, co jsme zatím v krajském přeboru odehráli," nebál se silných slov trenér mohelnické zálohy Roman Berka.

„Byli jsme přesní v kombinaci. Soupeře jsme nutili k chybám. Dvakrát jsme vedli. Bohužel jsme ale laťku nedokázali udržet," dodal.

To se stalo Mohelnici osudným. Navíc už vydařená první půle skončila „pouze" 2:2. Hosté vedli už od 9. minuty. Benčík vyrazil Marákovu střelu jen ke Kutalovi a bylo to 1:0.

Domácí srovnali krok parádní střelou Bednáře do šibenice z trestného kopu. „Nešťastná ruka před vápnem a pak krásný gól. Věc, kterou těžko můžete ovlivnit," konstatoval Berka.

Jeho mužstvo ještě jednou získalo náskok. Do vápna se vřítil Strnad, místo střely ale nachystal lahůdku pro Maráka, který zakončoval do prázdné branky.

Ani tentokrát však hosté vedení neudrželi. Zlomovým momentem byl samostatný únik Kutala krátce po odehrané půlhodině, který ovšem gólem neskončil. Za čtyři minuty už totiž místo 3:1 pro hosty bylo skóre zase vyrovnané. Po standardní situaci se prosadil Boscato.

A ve druhé půli už hráli jen domácí.

„Některé hráče jsme potřebovali trochu usměrnit, ale neřekl bych, že bych je v kabině musel nějak seřvat. Taky se mi zdálo, že Mohelnice přepálila začátek. Dobře nás napadali, což nám dělalo problémy. To je ale těžké vydržet celý zápas," mínil domácí kouč Petr Máčala.

Jeho soubor ve druhé půli kraloval. „Najednou nám přestala fungovat kombinace. Místo přímočaře jsme hráli zdlouhavě do šířky. Domácí byli po přestávce jednoznačně lepší. Druhá půle byla po té první pro mě velkým zklamáním," řekl Roman Berka.

Vítěznou branku na 3:2 vstřelil znovu Jan Bednář, i když mu pomohla teč bránících hráčů. Jinak dobře chytající gólman Mohelnice Studený pak kapituloval ještě jednou. Když Bednář zkompletoval po brejkové situaci hattrick.

„Konečně chlapec ukázal, co v něm vězí," pochvaloval si Máčala.

„Jsem moc rád za vítězství, i za čtyři branky. V koncovce jsme se v posledních zápasech dost trápili," řekl kouč, jehož mužstvo znovu vplulo do lepší poloviny tabulky.

„Hrát v klidném středu, to je po loňských bojích o záchranu náš cíl. Soutěž je ale vyrovnaná a kromě úplné špičky může každý porazit každého," upozorňuje Máčala.

V příštím kole hrají Dolany v Klenovicích. Béčko Mohelnice přivítá doma Medlov.

Branky: 17., 58. a 75. Bednář, 36. Boscato – 9. Kutal, 29. Marák. Rozhodčí: Sedláček – Silný, Hodáň.

Dolany: Benčík – Novák, Penc, Ješko, Surzyn – Grossmann (83. Hradil), Bergmann, Lasovský, Holásek (86. Liška) – Boscato (78. Škoda), Bednář. Trenér: Petr Máčala.

Mohelnice B: Studený – Heidenreich, Krejčí, Srdýnko (76. Rabenseifer), Mičker – D. Ryba, J. Marák, Kloss (73. Horák), Bayer, Strnad – Kutal. Trenér: Roman Berka.

Vlastní vyhledávání