31.8. FK Kozlovice

01.09.2011 06:26

FK Kozlovice – FC Dolany 2:2 (1:1)

Do utkání jsme šli s tím, že do dvacáté minuty chceme dát gól,“ pověděl domácí trenér Kamil Štěpaník. A skutečně. V šesté minutě už jeho svěřenci vedli, když míč po pravé straně potáhl Kaďorek a následně odcentroval do vápna, kde Šolín ve skluzu dopravil míč do sítě.
Po další čtvrthodině už bylo vyrovnáno. Obránce Petráš trestuhodně ztratil míč a Holly angličanem z rohu velkého vápna ve 21. minutě vyrovnal.
Do vedení mohl poslat Dolany stoper Penc, který nebyl na malém vápně při rohovém kopu nikým hlídán, jenže jeho hlavička šla těsně vedle Mánkovy klece.
Na druhé straně kontroval kozlovický kapitán Stržínek, jehož střelu vytěsnil gólman Benčík na roh. Úspěšný zákrok si připsal před odchodem do kabin také Mánek po Zapletalově střele z hranice šestnáctky.
Kozlovičtí i druhý poločas načali rychlou brankou, když Stokláska našel hlavu Jana Dohnala a ten poslal míč do sítě. Benčík neměl šanci.
Pojistka mohla přijít v 58. minutě, jenže Stržínkův pokus vykopával z brankové čáry záložník Václavík. Zanedlouho po rohovém kopu si dali hosté mále vlastní branku, míč se však k jejich štěstí odrazil od břevna zpět do hřiště.
V 68. minutě byl za oplácení vyloučen hráč Dolan Václavek. Domácí měli jasnou herní převahu, vytvářeli si šance, ale nastřelili jen další břevno.
A tak když uklidňující třetí branka Kozlovic nepřicházela, vystrčil soupeř růžky. Nejdříve Duda se Zapletalem byli blízko k vyrovnání, ale ještě se tak nestalo. Jenže v 85. minutě nechali obránci Zacharovi dostatek místa na velkém vápně a ten střelou po zemi srovnal na konečných 2:2.
Hrdinou utkání se v nastavení mohl stát domácí záložník Šolín, který v posledních sekundách vyslal na Benčíka střelu z dobrých čtyřiceti metrů, jenže ta skončila pouze na spojnici.
„Byli jsme lepším týmem, hrálo se stále na jednu bránu. Bohužel jsme ale neproměnili vyložené šance a místo toho dali tři břevna. Na to se ale nehraje a soupeř z ojedinělého útoku vyrovnal pět minut před koncem. Následně jsme měli ještě nějaké pološance, chyběla nám ale finální přihrávka,“ poznamenal k utkání domácí kouč Kamil Štěpaník.
Jeho protějšek, Jiří Navrátil, byl s bodem spokojený.
„Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a vybojovat bod, což se nám podařilo. Soupeř nám dvěma rychlými góly vždy na začátku poločasů odskočil. Kluci ovšem hráli trpělivě, i v deseti to dvacet minut vydrželi a dokonce vyrovnali. S bodem jsme tedy určitě spokojeni,“ uvedl trenér Dolan.
Branky: 6. Šolín, 47. J. Dohnal – 21. Holly, 85. Zachar.
FK Kozlovice: Mánek – Petráš, Mar. Král, Mich. Král, L. Dohnal – Kaďorek, Stržínek, Kuba (72. Zezula), Šolín, Stokláska – J. Dohnal (81. Kocfelda). Trenér: Kamil Štěpaník.
FC Dolany: Benčík – M. Liška, Novák, Penc, Čapek – Zapletal, Václavík, Holly (55. Duda), Bergmann, Dlabal (54. Štefek) – Zachar (87. Pospíšil). Trenér: Jiří Navrátil.

Autor: David Klein, DENÍK

Vlastní vyhledávání