30.8. FC Kralice

26.10.2014 16:43

Rozjeté Dolany narazily v Kralicích, dostaly tam čtyři góly

FC Kralice na Hané – FC Dolany 4:1 (3:1)

Kralice na Hané – Po čtyřgólové prohře v Litovli si kraličtí fotbalisté spravili chuť. Na domácí půdě Dolanům pro změnu čtyři branky nasázeli a stali se jejich prvním přemožitelem v této sezoně.
Po dvou brankách zaznamenali záložníci Jan Nečas a Pavel Valtr.
„Myslím si, že je to pro nás zasloužená výhra. Sice jsme si nevytvořili tolik šancí, ale měli jsme skvělou produktivitu a dali krásné góly. Soupeř v podstatě hrozil jen ze standardních situací, takže výsledek zápasu je odpovídající," prohlásil zaskakující kralický trenér Ivo Gottwald, který mužstvo řídil místo stále nepřítomného Petra Gottwalda.
Jeho tým se ujal vedení již ve třetí minutě duelu zásluhou záložníka Jana Nečase, který zakončil pěknou kombinační akci. Dolanům se podařilo rychle srovnat. Přetažený centr na zadní tyči uklidil hlavou do sítě Jašek.
Jenže to hostujícímu týmu nebylo nic platné. Kralice ještě do přestávky zvládly otočit skóre znovu ve svůj prospěch. Trefil se opět Nečas a po chybě dolanské defenzivy 
na něj také krátce před koncem prvního poločasu navázal jeho kolega ze středové řady Pavel Valtr. Své vypracované šance využili Kraličtí beze zbytku.
Ve druhém dějství se Dolany snažily s nepříznivým výsledkem něco udělat, leč jejich snaha i přes několik vyložených příležitostí vyzněla naprázdno.Neuspěl ani Brhel, který šel sám na brankáře. Naopak v poslední desetiminutovce pečetil na konečných 4:1 pro domácí svým druhým zásahem v zápase Valtr.
„Nevyšla nám první polovina střetnutí, zejména vstup do něj. Brzy jsme prohrávali, ale dokázali jsme rychle srovnat. Pak jsme ovšem inkasovali na 2:1 a po chybě našeho obránce také na 3:1. Ve druhé půli jsme se snažili o zkorigování stavu a měli jsme asi tři vyložené šance, náš hráč šel v jedné z nich dokonce sám na bránu, ale bohužel jsme skórovat nedokázali. Ke konci už jsme otevřeli hru a dostali jsme čtvrtý gól," zhodnotil nepovedené utkání kouč Dolan Petr Máčala.
Branky: 3. a 20. Nečas, 43. a 82. Valtr – 10. Jašek. Rozhodčí: Štětka – Zavřel, Kulička. ŽK:Nečas, Krejčí (oba Kralice).
Kralice: Krejčí – Novotný, Martinka, Hlačík, Vitásek – Dostál, Nečas, Neoral, Dočkal (20. Kawij), Valtr – Šín. Trenér: Ivo Gottwald.
Dolany: Benčík – Surzyn, Penc, Škoda, Novák – Holásek, Bednář, Lasovský, Jašek (55. Grossmann) – Ješko, Brhel (77. Hradil). Trenér: Petr Máčala.

Vlastní vyhledávání