30.3. FK Nové Sady

31.03.2014 19:26

FC Dolany – FK Nové Sady 0:2 (0:0)

Dolany odolávaly, na Nové Sady nestačily
Dolany, Olomouc – Déle než hodinu odolávali fotbalisté Dolan favorizovaným Novým Sadům.
Nakonec ale přece jen prohrály 0:2. Rozhodl gól Navrátila po standardce a Novákův vlastenec.
„Taktiku jsme přizpůsobili soupeři, který je velmi kvalitní. Chtěli jsme od začátku dobře bránit a být nebezpeční z brejků," řekl po utkání trenér Dolan Petr Máčala.
To první se jeho mužstvu dlouho dařilo, to druhé už méně.
„S ofenzivou jsem nemohl být spokojený. Soupeře se nám moc ohrozit nedařilo. Do 60. minuty jsme ale dobře bránili. Nakonec ale rozhodla standardka, což je škoda," prohlásil dolanský kouč.
V 65. minutě vstřelil vedoucí gól Nových Sadů Miroslav Navrátil.
„Byl jsem vcelku v klidu. Věřil jsem, že se nám nakonec gól podaří vstřelit. Šancí jsme si vytvářeli pořád dost," mínil trenér hostů Karel Trnečka.
Další příležitosti přišly, když hosté vedli.
„To už se nám hrálo líp, protože domácí to museli otevřít," podotkl Trnečka.
Druhý gól si nakonec ale Dolany vstřelili sami. Novák s vypětím všech sil odvracel Režného centr a srazil si ho do vlastní branky.
Režný šel pak ještě třikrát sám na brankáře, ani jednou mu ale gólové finále nevyšlo. Domácí mohli alespoň zkorigovat skóre díky Čechovi. Jeho trestný kop ale brankář Zbořil vytáhl téměř ze šibenice.
„Musím klukům poděkovat za kolektivní bojovný výkon. Soupeř měl velkou kvalitu a nakonec ji prokázal. Nemáme se ale za co stydět," konstatoval po utkání domácí kouč Máčala.
„Já jsem rád, že i za stavu 0:0 jsme zůstali trpěliví a nakonec ty branky vstřelili a potvrdili jsme kvalitu," řekl jeho protějšek.
„Na Kozlovice to letos už asi stačit nebude, protože jejich náskok je velký. I tak ale můžeme být jako nováček spokojení. Mužstvo hraje pěkný fotbal, chodí diváci a to je nejdůležitější," dodal Trnečka, jehož mužstvo za týden přivítá doma Litovel.
Branky: 65. Navrátil, 75. Novák vl. Rozhodčí: Štětka – Koláček, Částečka.
Dolany: Benčík – Šimek (66. Liška), Penc, Novák, Hradil – Holásek, Čech, Kubeček, Grossmann (75. Samek) – Volf, Heger. Trenér: Petr Máčala.
Nové Sady: Zbořil – Kopp, Navrátil, Vacek, Halady – Škoda, Dvořák – Režný (85. Šrom), Papica, Blaha – Andreev (67. Maliňák). Trenér: Karel Trnečka.
Autor: Jiří Fišara

 

BENFIKA
FC DOLANY - 1.FC OLEŠNICE 3 : 0 (1:0)
Branky: Máčala 2, Bódi

Vlastní vyhledávání