30.10. FK Troubky

31.10.2011 06:24

FC Dolany – FK Troubky 0:1 (0:0)

Dolany – Fotbalistům Dolan se nepodařilo navázat na získaný bod z Litovle a doma prohráli důležitý zápas s Troubkami. V tabulce tak zůstávají Dolany předposlední, naopak hosté vyrazili do klidného středu.
„Jsme moc rádi, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Pro nás to je nesmírně důležité vítězství. Byl to zápas o šest bodů. Kluci si zaslouží poděkování za bojovný výkon,“ chválil své svěřence trenér Troubek Karel Josl.
Přitom v poločase jim málem nemohl přijít na jméno. Podle vlastních slov musel sáhnout k „tvrdé domluvě“. „Upozorňovali jsme hráče, že to nebude vůbec jednoduché utkání a také nebylo. Domácí měli hned několik šancí. Kdybychom v poločase prohrávali 0:3, nikdo by se nemohl divit,“ tvrdil Josl.
Dvakrát šel sám na brankáře domácí Zachar. Troubky však podržel Jakub Marák, který ovšem už po čtvrthodině musel vystřídat a sanitkou zamířit do nemocnice.
Diagnóza je krutá – zlomený kotník. Mezi tyče pak musel sedmnáctiletý náhradník Frehar a nezklamal, naopak také on udržel čisté konto.
„Musím ho jedině pochválit za to, jak to v sedmnácti letech zvládl,“ řekl Josl.
Hostům přálo i štěstí. Po Štefkově ráně z bezprostřední blízkosti se otřáslo břevno.
Po přestávce pak přišel rozhodující moment utkání. Po centru z levé strany se v dolanském vápně nedohodl brankář Benčík s obráncem Václavíkem a druhý jmenovaný si vstřelil vlastní branku.
„Bylo to pro nás neskutečně nešťastné utkání. Chtěli jsme navázat na zápas v Litovli, kde jsme výborně bránili a to se nám dařilo. Soupeři jsme prakticky nic nedovolili. Naopak jsme si sami vytvářeli šance. Jenže jsme je neproměňovali a to nás stálo body,“ litoval trenér Dolan Jiří Navrátil.
Dolany se sice až do konce snažily alespoň o vyrovnání, jenže marně. Když neuspěl ani Grossmann, bylo jasné, že se body budou stěhovat na Přerovsko.
„Jeli jsme sem s cílem hlavně neprohrát. S vítězstvím jsme tedy maximálně spokojeni. Jsme moc rádi, že jsme se odrazili do klidnějších vod,“ konstatoval spokojený kouč Troubek Josl.
To na druhé straně bylo, jak už to bývá, zklamání.
„Soupeř byl technicky zdatný. Nemá špatné mužstvo, ale podle mě jsme ho přehráli. Jenže ta koncovka,“ lamentoval Jiří Navrátil, kterému se kádr rozpadá pod rukama.
Na trávník už se sice po zranění v závěru na chvíli dostali Šimek s Pospíšilem, ale už po osmi minutách musel ze hřiště Novák.
„Přivítali bychom, kdyby už napadl metr sněhu a první jarní kola se už nepředehrávala. Bohužel to ale na to moc nevypadá. Musíme bojovat. Snad nebudu muset nastoupit sám,“ pousmál se Navrátil.
Branka: 60. Václavík vl. Rozhodčí: Kouřil – Boháč, Křepský.
Dolany: Benčík – Čapek, Novák (8. Dlabal), Bergmann, Liška (85. Pospíšil) – Zapletal, Grossmann, Václavík, Štefek (80. Šimek) – Duda – Zachar. Trenér: Jiří Navrátil.
Troubky: Marák (15. Frehar) – Petráš (J. Haviernik), Vala, Čevela, R. Haviernik – Ticháček (70. Hejkerlík), Stoklásek, Němčák, Vrána, Kalina – Stískal. Trenér: Karel Josl.
autor: Jiří Fišara/DENÍK

benfika
TJ Státní statek Hraničné Petrovice - FC Dolany  5 : 3 (3:1)
Branky: Bezecný, Máčala, Sklenář

starší žáci
Velký Újezd - FC Dolany 0 : 22 (0:10)
Branky: Foukal 8, Langer 5, Kubáček 3, Horák 2, Kameníček 2, Maduda L., Neplech

mladší žáci
FC Dolany - Tatran Litovel  11 : 3 (9:2)
Branky: Maduda T. 7, Schwarz 2, Minář, Outlý Š. - Pěrušková 2, Čikl

Vlastní vyhledávání