29.-30.9. Sokol Ústí

02.10.2012 06:29

Fotbalisté Ústí udolali Dolany
TJ Sokol Ústí – FK Dolany 2:0 (0:0)

Ústí – Přesně ve středu tabulky krajského přeboru po devíti kolech postavení fotbalisté Ústí přivítali na svém hřišti klasicky v neděli dopoledne předposlední Dolany. Úkol zněl jasně, urvat všechny tři body, což svěřenci Zdeňka Hoffmanna zrealizovali ve druhé půli.
„Hráli jsme v okleštěné sestavě, a proto spoléhali jen na brejky. První poločas byl, dá se říci, bez šancí, měli jsme jen nějaké dva, tři náznaky," sdělil kouč hostí Jiří Navrátil.
Domácí měli po celý zápas určitou herní převahu, ale první pětačtyřicetiminutovka skončila ještě bez branek.
„Byli jsme celý zápas lepším týmem a vypracovali si hromadu šancí. V první půli soupeř ještě nějakým způsobem odolával, nemohli jsme najít klíč k překonání jeho defenzivy," pověděl Zdeněk Hoffmann, trenér Ústí.
Dobývání branky Dolan pokračovalo také po přestávce.
„Bylo jen otázkou času, kdy dáme první branku a na jakém skóre se výsledek zastaví. Vypracovali jsme si hromadu až tutových šancí, mohli jsme vyhrát klidně 5:0," pokračoval Hoffmann.
Uklidnění pro domácí příznivce přišlo v 65. minutě. Gólman Benčík po standardce vyboxoval míč jen na šestnáctku, kde se jej zmocnil Páleník a střelou k tyči poslal Ústí do vedení.
„Okamžitě jsme prostřídali a otevřeli hru se snahou vyrovnat, načež jsme inkasovali druhou branku," konstatoval Jiří Navrátil. Té předcházel nacvičený signál, kdy Žoch dal míč pod sebe a Blažek doklepával do prázdné.
„Ve druhé půli jsme soupeře jasně přehráli, a to jsme ještě neproměnili spoustu vypracovaných šancí," dodal k nedělní partii Zdeněk Hoffmann.
Dolanští si největší příležitost schovali až do samotného závěru, ale brankáře Zemana o čisté konto nepřipravili.
„Domácí vyhráli naprosto zaslouženě. My jsme v této sestavě na víc bohužel neměli," konstatoval trenér hostí.
Branky: 65. Páleník, 73. Blažek.
Rozhodčí: Částečka – Koláček, Grečmal. ŽK: 4 – 3. Diváků: 150.
Ústí: Zeman – Pav. Sencovici, Palacký (82. Ševčík), Pančochář, Bagar – Pat. Sencovici, Plesník (55. Škařupa), Páleník, Skácel – Blažek (75. Staněk), Žoch. Trenér: Zdeněk Hoffmann.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Václavík (80. Pospíšil), Svozil – Čapek, Bergmann, Novák, Samek (68. Navrátil) – Grossmann, Volf. Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: David Klein/DENÍK

BENFIKA
FC DOLANY - SOKOL BOUZOV 4 : 2 (2:1)
branky: Hrdlička 2, Liška, Máčala

STARŠÍ ŽÁCI
TATRAN LITOVEL - FC DOLANY 2 : 9 (1:4)
branky: Foukal 6, Minář 3

MLADŠÍ ŽÁCI
FC DOLANY - SFK NEDVĚZÍ 1 : 5 (1:5)
branka: Koiš

Vlastní vyhledávání