28.9. Sokol Konice

29.09.2011 06:49

FC Dolany – Sokol Konice 0:5 (0:4)

Dolany dostaly doma od Konice bůra

Fotbalisté Konice potvrdili na hřišti Dolan roli favorita a svému soupeři nasázeli pět branek. O osudu utkání bylo rozhodnuto již po prvním poločase, ve kterém si hosté vypracovali čtyřgólový náskok. Dolany opět doplatily na děravou obranu. V posledních čtyřech zápasech inkasovali svěřenci trenéra Navrátila sedmnáct gólů.
„Viděl jsem Dolany v zápase s Určicemi a věděl jsem, že v ofenzivě jsou lepší než v defenzivě,“ uvedl konický kouč Kovář.
„Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, ale děláme moc chyb. Jsme pomalí, nedostupujeme hráče. Bylo to přesně jako v minulém kole v Hranicích,“ láteřil domácí trenér Jiří Navrátil.
O tom, že ani tentokrát nebude dolanská obrana příliš pevná, se diváci přesvědčili už ve čtvrté minutě, kdy se po standardní situaci prosadil hlavou Růžička.
Vzápětí sice mohl srovnat skóre Dlabal, záložník Dolan ovšem zblízka trefil pouze gólmana Kmecíka. Jednalo se zřejmě o klíčový okamžik zápasů, protože od této chvíle se už hrálo jen na bránu Dolanských.
Ve 23. minutě se po rychlé akci hostů uvolnil Novotný a konický útočník se sám před brankářem nemýlil – 0:2. Zmar domácí obrany pak dokonale dokumentoval moment ze 33. minuty. Obránce Bezecný se špatně domluvil s gólmanem Benčíkem a napadající Navrátil pohodlně skóroval do odkryté brány.
Otřesné Dolany se ještě ani nestihly vzpamatovat ze třetího úderu a už musel Benčík znovu lovit míč ze sítě. Po centru Navrátila propálil domácího gólmana Novotný a o vítězi utkání bylo již po čtyřiatřiceti minutách prakticky rozhodnuto.
„O poločase jsem hráčům řekl, ať to dohrají jako trénink. Zahrejte si fotbal a učte se od soupeře,“ nabádal své hráče domácí kouč Navrátil.
Druhý poločas se už dohrával jen z povinnosti. Hosté mohli několikrát navýšit svůj náskok, ale Kryl ani Novotný své gólové šance neproměnili. To se povedlo až Bednářovi, který v 82. minutě zužitkoval přízemní centr střídajícího Vydržela. Konice si tak z Dolan odvezla naprosto jednoznačné vítězství 5:0.
„Ten rozdíl tu mezi mužstvy byl. Čekal jsem to ze strany Dolan trochu tvrdší, protože, když to nejde fotbalově, tak to většinou jde silou. Připravoval jsem kluky, že to bude z jejich strany agresivnějši, ale nestalo se tak. Přehráli jsme soupeře fotbalově a to mě těší,“ prohlásil trenér Svatopluk Kovář. „Zápas se rozhodl v prvním poločase. Čtyři branky na poločas je dost. Jsem rád, že jsme to nemuseli řešit až někdy v závěru,“ těšilo Kováře.
Jeho protějšek nebral drtivou porážku nijak tragicky.
„Víme, že v Hranicích nebo s Konicí asi nebudeme bodovat. Hlavně nás to nesmí položit, abychom neupadli do nějaké deprese, že neumíme vůbec nic,“ řekl Navrátil.
„Budou další zápasy. Hrajeme na podzim ještě pět utkání doma a tam už budou soupeři hratelnější,“ přemýšlí dolanský trenér. „Akorát nevíme, z čeho tým poskládáme,“ dodal s trpkým úsměvem Navrátil, který momentálně postrádá šest hráčů základní sestavy. „Musíme to nějak přežit a snad se v zimě trochu zkonsolidujeme,“ věří lodivod Dolan.
autor:DENÍK/Ondřej Kašlík

Branky: 4. Růžička, 9. a 34. Novotný, 33. Navrátil, 82. Bednář. Rozhodčí: Štětka – Částečka, Lakomý.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Čapek, Václavík – Dlabal, Novák, Bezecný (46. Štefek), Zapletal – Duda (46. Liška), Zachar (46. Hrdlička). Trenér: Jiří Navrátil.
Konice: Kmecík – Škoda, Řehák (74. Bílý), Ullmann, Růžička – Navrátil (78. Klobáska), Bednář, Dvořák, Schon – Novotný (81. Vydržel), Kryl. Trenér: Svatopluk Kovář.
 

 
 

 

Vlastní vyhledávání