28.9. FK Šumperk

26.10.2014 17:20

Dolany padly, nepomohla ani červená karta pro soupeře

FK SAN-JV Šumperk – FC Dolany 3:1 (1:1)

Šumperk, Dolany – V nedělním souboji proti Dolanům museli fotbalisté Šumperku otáčet nepříznivé skóre, navíc ve druhé půli dohrávali v deseti, přesto zápas na domácím trávníku nakonec zvládli za tři body.

 „Měl jsem z dneška trochu obavy, protože nás čekalo již páté utkání během dvou týdnů a co si budeme nalhávat, naše připravenost zatím ještě není taková, abychom takovou porci zvládli. Takže si vážím toho, že jsme duel, který se pro nás nevyvíjel dobře, dokázali otočit a vyhrát," řekl úvodem trenér Šumperku Zdeněk Strouhal.

Dolany šly jako první do vedení, když Bednář ze standardky zhruba ze dvaceti metrů zatočil míč přesně k tyči – 0:1. O to víc tak mohli v úvodu domácí litovat tří tutovek, které ještě za bezbrankového stavu nevyužili.

„Tam nám chyběl klid v koncovce, kdy jsme většinou jen nastřelili protihráče, jednou pak vykopával soupeř balon z prázdné brány," mrzelo domácího kouče.

Ještě do přestávky se však Šumperku krásnou akcí podařilo srovnat, kdy se po souhře s Vývodou trefil Jan Křepelka.

„Tohle byl rozhodující moment zápasu, pokud bychom šli do kabin s tím, že musíme dotahovat, měli bychom to hrozně těžké," přiznal Zdeněk Strouhal.

Zkraje druhého dějství následně šumperské fotbalisty spasila standardní situace. Gólman hostů neudržel míč po centru Vývody a pohotový Skopal dorážel na 2:1.

Za nepříznivého stavu se Dolany snažily s výsledkem ještě něco udělat, jenže Šumperk jim toho již příliš nedovolil, přestože od 75. minuty museli domácí po vyloučení Michala Janků dohrávat v deseti.

V oslabení poté Šumperk dokonce udeřil potřetí, když centr Hrudy uklidil nekompromisně do sítě Jan Křepelka, pro kterého to byla druhá trefa v tomto utkání.

„Těší mě, že jsme zvládli poslední tři zápasy venku a dnes jsme to doma potvrdili, je moc důležité, že nepřišla další ztráta. Teď se musíme dát opět dohromady, za týden nás čeká další mistrák, hráčům musím za poslední výsledky poděkovat," doplnil spokojeně šumperský Zdeněk Strouhal.

„Jsem hrozně naštvaný, domácí nesmírně záludně faulovali a sudí to nechával v mnoha případech být. Některé jejich zákroky byly opravdu velmi, velmi záludné, těch vyloučených mělo být více než jen jeden," začal naopak své hodnocení v dost kritickém duchu trenér Dolan Petr Máčala.

„V závěru zápasu jsme sice hráli proti deseti, ale velkou chybou obrany jsme umožnili domácím dát třetí gól a pak už to nešlo. Vůbec nikdo nehlídal střelce třetího gólu, ten stál u zadní tyče sám a dával do prázdné brány," dodal závěrem Petr Máčala.

Branky: 31. a 78. Křepelka, 46. Skopal – 20. Bednář. ČK: 76. Janků (Šumperk). Diváci: 120.

Šumperk: Šabo – Jurásek (88. Kocourek), Herynek, Skopal, Macek – Vývoda – Janků, Reichl, Hruda, Horák (83. Baláž) – Křepelka (80. Bajger). Trenér: Zdeněk Strouhal.

Dolany: Benčík – Hradil (72. Novák), Ješko, Penc, Surzyn – Holásek, Lasovský, Bergmann, Valenta (80. Jašek) – Bednář, Boscáto. Trenér: Petr Máčala.

Vlastní vyhledávání