28.4. TJ Sokol Ústí

02.05.2013 10:15

Ústí vyhrálo v Dolanech, jejichž situace už je kritická
Dolany – Fotbalisté Ústí vyhráli v krajském přeboru na půdě Dolan 2:0 a unikají ze sestupových vod. Domácí jsou naopak po porážce až po uši v problémech.
Zápas v Dolanech se rozhodoval už v prvním poločase, kdy Ústečtí vstřelily obě branky. V 7. minutě poslal hosty do vedení po standardní situaci Pokorný. Ve 32. zvyšoval na 2:0 Patrik Sencovici.
„Měli jsme dvě gólové šance, které jsme také zužitkovali. Domácí spoléhali spíš na nákopy. Dá se říct, že nás za celý zápas ničím nepřekvapili a nevytvořili si ani žádnou gólovou příležitost," shrnul zápas ze svého pohledu trenér vítězů Zdeněk Hoffmann.
„Dá se říct, že kromě těch gólových situací jsme už ani žádné další velké příležitosti, neměli ani my. Spíš jen nějaké centry a závary, což měli i domácí, ale celkově jsme to zvládli," pochvaloval si Hoffman.
Trenér Dolan Petr Máčala s ním tak docela nesouhlasil. „Minimálně jednu vyloženou šanci jsme měli, když střílel Zdeněk Volf. Je pravda, že po přestávce už tam byly spíš ty závarové věci," řekl.
Hoffmana tak mohlo těšit, že Ústí za poslední čtyři zápasy pouze dvakrát inkasovalo. „V posledních dvou zápasech jsme se herně zlepšili. Už minule s Troubkami to bylo z naší strany dobré, a teď to jen pokračovalo. Vítězstvím jsme si pomohli. Přestože jsme pořád v pásmu ohrožení, tak už můžeme být podstatně klidnější," poznamenal Hoffmann.
Ústí patří po výhře v tabulce jedenáctá příčka. Dolany zůstávají patnácté a jejich ztráta na týmy před nimi se prohlubuje.
Bohužel nám chybí trochu herní kvalita. Je důležité zvládat domácí zápasy, když k nám ale soupeř přijede bránit a spoléhá na brejky, tak si nejsme schopní vytvořit šance a když už si je vytvoříme, tak je neproměníme," posteskl si Máčala.
Zápas s Ústím do této mozaiky jen zapadl. „Hosté kolikrát odkopávali míče až na druhé tréninkové hřiště, takže jsme místy měli i nedostatek balonů. Ale účel světil prostředky. Chtěli jsme navázat na minulé utkání, kdy jsme vyhráli v Určicích, což se nám nepovedlo. Doma bychom si ale určitě měli vést líp," poznamenal Máčala.
FC Dolany – Sokol Ústí 0:2 (0:2)
Branky: 7. Pokorný, 32. Pat. Sencovici. Rozhodčí: Vičar – Slabý, Knoll.
Dolany: Benčík – Hradil (68. Šimek), Penc, Novák, Svozil – Liška (72. Pospíšil), Grossmann, Čech (82. Samek), Valenta – Krzyžánek, Volf. Trenér: Petr Máčala.
Ústí: Zeman – Černotský, Smolka, Plesník, Zvirinský – Pančochář, Páleník, Skácel, Ševčík – Pokorný, Sencovici. Trenér: Zdeněk Hoffmann.
Autor: Jiří Fišara/DENÍK

benfika
Sokol Odrlice - FC Dolany 1 : 1 (1:1)
branka: Tomáš Srovnal

starší žáci
FC Dolany - SFK Nedvězí 4 : 1 (3:0)
Branky:
Fiala 2, Foukal, Outlý

mladší žáci
Sokol Dub - FC Dolany 1 : 2 (1:1)
branky:
Outlý, Šnirych

Vlastní vyhledávání