28.-29.4. SK Hranice

02.05.2012 10:11

FC Dolany – SK Hranice 0:5 (0:2)

Dolany dostaly "bůra" od lídra z Hranic
Dolany – Favorit nezaváhal. Fotbalisté Dolan nestačili v krajském přeboru a lídra tabulky z Hranic a ještě utrpěli před vlastními diváky debakl 0:5.
„Do Dolan jsme jeli plně koncentrovaní, protože domácí v zimě posílili a šli nahoru. V posledních zápasech předváděli dobré výkony. Nám ale všechno vyšlo tak, jak jsme si přáli. Byl to od nás kvalitní výkon," pochvaloval si trenér Hranice Petr Zatloukal. Jeho mužstvo má i po pětadvaceti odehraných kolech před Určicemi na prvním místě sedmibodový náskok.
To Dolany se trápí na chvostu tabulky. V neděli ale bylo rozšíření zatím osmnáctibodového zisku nad jejich síly. „Soupeř byl o třídu někde jinde, chvílemi nám vůbec nepůjčili míč. Vyhrál zcela zaslouženě," řekl k hrozivému skóre domácí kouč Jiří Navrátil.
Nerozhodný stav vydržel na tabuli jednadvacet minut. Pak se po individuální akci trefil Robert Pecha a s domácími nadějemi to šlo z kopce. Do přestávky přidal ještě druhou branku Modelský.
„První poločas jsme hráli proti silnému větru, což nám dělalo velké problémy. Věřil jsem, že se to po přestávce zlepší, ale nestalo se," řekl Navrátil.
Ten v pětapadesáté minutě poslal ve snaze něco s výsledkem udělat i třetího útočníka Dudu, jenže branky už padaly jen do domácí sítě.
V 57. minutě se po rohu prosadil Kundrát, krátce nato přidal čtvrtý gól po uvolnění v šestnáctce Ferenc. Na konečných pět nula upravil sedm minut před koncem znovu Modelský.
„Dnes jsme zcela propadli. V pohybu i ve hře. Tři góly jsme prakticky soupeři darovali. Hlavně stoperu Novákovi, který je ale původně záložník, se utkání nepovedlo," poznamenal trenér poražených Navrátil.
Naproti tomu hosté, kteří udělali další krůček v cestě za postupem, byli maximálně spokojení. Ovšem rozhodně nepodléhají předčasnému uspokojení. „ještě to může být hodně zajímavé. Určice mají dobrý tým. Určitě nám nebudou chtít dát nic zadarmo, naopak se budou snažit nám to znepříjemnit," varuje Zatloukal. „Víme dobře, že to máme ve svých rukách, ale nikdo nám nepomůže. Musíme si to uhrát sami," doplnil.
Branky: 42. a 83. Modelský, 21. Pecha, 57. Kundrát, 60. Ferenc. Rozhodčí: Svozil – Vedral, Žvátora.
Dolany: Benčík – Čapek, Novák, Pospíšil, Hlavica (55. Duda) – Valenta, Jorda (75. Svozil), Holly, Šimek (46. Václavík) – Večeřa – Volf. Trenér: Jiří Navrátil.
Hranice: Matůšů – Kušner, Kundrát, Wojnarovský, Čáp (85. Chrastina) – Modelský, Bušina (88. Doležel), Kufa, Pecha, Málek – Ferenc (66. Hanák). Trenér: Petr Zatloukal.
Autor: Jiří Fišara/DENÍK

benfika
FC Jiříkov - FC Dolany 3 : 5 (1:3)
Branky: Béňa, Eichler, Goldscheid, Máčala, Večeřa

starší žáci
FC Dolany - Tatran Litovel 8 : 1 (5:0)
Branky: Kameníček 2, Samek 2, Fiala, Foukal, Kubáček, Maduda

mladší žáci
SK Štěpánov - FC Dolany
odloženo na 16.5. 1800

Vlastní vyhledávání