27.8. FC Kralice

30.08.2011 10:01

FC Kralice na Hané – FC Dolany 2:0 (1:0)

Zápas zvládli Kraličtí i bez svého kouče. Na trávníku bylo živo od prvních minut. Nejprve střelu dolanského Dudy zlikvidoval brankář Winkler, ve 4. minutě zase pálil kanonýr Zdeněk Petržela těsně vedle šibenice.
Po čtvrthodině hry šli domácí do vedení, když si střelu Otakara Cetkovského srazil do vlastní sítě jeden z obránců Dolan.
V 36. minutě mohl zvýšit Petr Bross, v obrovské šanci ale jeho pokusu chyběly centimetry. „V zápase měl šancí hned několik. Odehrál hodně smolné utkání,“ řekl na adresu Brosse Chytka. „První poločas nebyl z naší strany úplně optimální. Bylo to takové uchlácholené,“ vrátil s k úvodní části hry.
V poločase tak zkušený kouč trochu přidal na hlase a výsledek se dostavil.
„Začali jsme hrát. Hlavně začala šlapat záloha a její kraje – Valtr s Vybíhalem. V těch je aktuálně obrovská síla Kralic. Když se do toho opřou, soupeř odolává jen těžko,“ všiml si Chytka, který na lavičce Kralic v roli hlavního trenéra dlouho sám působil.
V 60. minutě se domácí dočkali druhé branky, kterou přidal Zdeněk Petržela. „Hra už byla zcela v naší režii. Měli jsme ještě několik šancí, které jsme ale neproměnili,“ pokračoval Chytka.
„Nebyl to z naší strany vyloženě špatný zápas. I s prvním mužstvem tabulky jsme dokázali hrát vyrovnanou partii, bohužel nás však zradila koncovka. Tam se asi budeme trápit celou sezonu,“ konstatoval po utkání kouč Dolan Jiří Navrátil.
„Měli jsme čtyři nebo pět dobrých šancí, jenže jsme nedali nic. Dudu jsme stáhli do zálohy a ostatní naši útočníci jsou ještě příliš mladí. Soupeř ale vyhrál zaslouženě. První gól byl trochu šťastný, ale potom měl stejně jako my i další šance ke vstřelení gólu. Nakonec jsme dostali už jen jeden,“ dodal.
Branky: 16. Cetkovský, 58. Z. Petržela. Rozhodčí: Štětka – Boček, Pospíšil. Diváků: 80.
FC Kralice na Hané: Winkler – O. Petržela, Skoupil, Trnavský, Losman – Valtr, Cetkovský (90. Suchomel), Kratina (56. R. Petržela), Vybíhal – Bross (82. Lisický), Z. Petržela. Trenér: Zdeněk Chytka.
Dolany: Benčík – Čapek (80. Hradil), Penc, Novák, Bezecný – Bergmann, Zapletal, Holly, Duda (82. Hrdlička), Zachar – Dlabal (46. Liška). Trenér: Jiří Navrátil.

Autor: Martin Dostál

benfika
FC Dolany - TJ Moravská Huzová 4 : 2 (1:0)
branky: Martin Liška 2, Tomáš Hrdlička, Petr Musil

Vlastní vyhledávání