27.-28.10. Tatran Litovel

29.10.2012 08:25

Litovel v ukrutné zimě Dolany nezdolala
Tatran Litovel – FC Dolany 0:0

Litovel – Fotbalisté Litovle si v krajském přeboru udrželi šestibodový odstup od Dolan. Ve vzájemném utkání s nimi remizovali na domácí půdě 0:0.
Hosté pod vedením nového trenéra Petra Máčaly začínají sbírat body. Ovšem prozatím jen za remízy, takže o úniku z pásma, kde hrozí sestup, nemůže být řeč.
Na druhou stranu v Litovli se Dolany nepředvedly ve špatném světle. Ve druhé půli dokonce v několika momentech sahaly po vítězství. „Možná jsme měli ve druhé půli blíže k vítězství, ale v té první zase měli větší šance domácí, takže asi je to spravedlivá remíza," konstatoval Máčala. „Bod bereme, i když v současné situaci je to pro nás málo. Fotbalové krásy zápas moc nepobral, i kvůli těžkému terénu, který zápas určitě ovlivnil," dodal.
Litovelský trenér Jaroslav Šišma z další domácí ztráty nadšený nebyl. Ale potěšil ho alespoň zlepšený přístup mužstva oproti poslednímu utkání v Troubkách. „Jsem spokojený hlavně s tím, že jsme k zápasu přistoupili zcela jinak než minulý týden, kdy to byla malá katastrofa. Vypracovali jsme si docela dost šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Ale to i soupeř. Přestože je v tabulce dole, tak nehrál špatně. Takže sice jsme doma ztratili, ale zase se nedá říct, že jsme měli jednoznačně vyhrát," uznal.
Za vytrvalého deště na promáčeném trávníku trpěli v lezavé zimě hráči i diváci. Ač se zasloužené odměny v podobě branek tentokrát nedočkali, tak se bylo na co dívat.
Oba týmy například trefily brankovou konstrukci. V prvním poločase to byl na domácí straně kapitán Šrom. Akci, jakou vystřihl ve 34. minutě se vídá buď v počítačových hrách, nebo v sestřizích nejlepších momentů sezony. Báječné sólo začal na hranici vlastního vápna a zakončil chytrým lobem z pětadvaceti metrů přes brankáře Benčíka. Fotbalovou parádu ale překazila horní tyč a dorážka skončila jen rohovým kopem.
Litovel sahala po vedení v závěru prvního dějství ještě jednou. Šrom ideálně načasoval přihrávku na Krajce, který sice obhodil Benčíka, ale slabou střelu dostihl před čarou Svozil.
Největší šance Dolan přišla hned na začátku druhého poločasu, kdy se sám na brankáře řítil Čapek. Jeho ránu ale zpacifikoval i se zmíněnou pomocí břevna brankář Bača.
Velikou příležitost měl později na dolanské straně po Čapkově přihrávce Václavík, ale vůbec netrefil branku.
Domácí mohli v závěru rozhodnout po některém ze závarů před Benčíkem. Jenže Kučera vysoko přestřelil a Planičkův pokus zastavili za překonaného brankáře obránci. Poslední příležitost pak promarnil těsně před koncem jinak dobře hrající Krajc.
„V koncovce nám chybělo asi trošku víc klidu. Ale jak jsem říkal, remízu zkrátka dnes musíme brát," uvedl na závěr litovelský trenér Šišma.
Rozhodčí: Slabý – Knoll, Vičar. ŽK: Fidler – Pospíšil, Čapek.
Litovel: Bača – Planička, Krátký, Fidler, Miklánek – Jindra – Kučera, Šrom (60. Čep), Krajc, Šilberský (83. Chrudina) – Baránek (69. Bednář). Trenér: Jaroslav Šišma.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc (41. Liška), Novák, Svozil – Dlabal (72. Sklenář), Bergmann, Grossmann, Václavík – Pospíšil, Čapek (85. Samek). Trenér: Petr Máčala.
Autor: Jiří Fišara

benfika
FC Dolany - TJ Střeň 4 : 0 (2:0)
Branky: Samek 2, Sklenář 2

Vlastní vyhledávání