26.9. FKM Opatovice - Všechovice

27.09.2012 09:49

Dolany zvládly zápas o šest bodů s Opatovicemi vítězně
FC Dolany – FKM Opatovice 3:1 (2:0)

Dolany, Olomouc – Důležitý zápas viděli diváci v Dolanech, kde na sebe narazili dva doposud nejhorší týmy krajského přeboru. Zápas nakonec zvládly lépe domácí, kteří zaslouženě zvítězili 3:1. Dolany tak opustily poslední místo, kam odsunuly právě svého soupeře z Opatovic.
„Zklamání. Nejhorší výkon, který jsme za poslední dobu předvedli. Nedařilo se prakticky nikomu," tak komentoval výkon svých svěřenců rozladěný trenér Opatovic Ladislav Stratil.
Klíčovým aspektem zápasu bylo podle něj špatné bránění standardních situací. „Je to naše velká slabina," přiznal hostující kouč.
Byli to ale právě jeho svěřenci, kteří jako první ohrozili branku soupeře. Klvaňa s Janáskem ale pouze vyprášili rukavice domácího brankáře. Pak už převzali iniciativu domácí, kteří po většinu zápasu dominovali.
První branka duelu padla v 17. minutě. Gólman hostí vyrazil Čapkovu střelu pouze ke Zdeňku Volfovi a ten pohodlně otevřel skóre.
„Chtěli jsme začít náporem, ale začátek byl trochu vlažný. Poté jsme se ale zlepšili. Zvýšili jsme agresivitu, napadali soupeře na jeho půlce a zaslouženě šli do vedení," popisoval úvod zápasu domácí kouč Jiří Navrátil, který musel vzhledem k mnoha absencím povolat k utkání i tři hráče B-týmu.
„Na zápas jsme se pečlivě připravovali a chtěli jsme tady uhrát bod. Po prvním gólu se ale celá naše příprava zhroutila a ve zbytku zápasu jsme se už prakticky na nic nezmohli," uvedl trenér Opatovic Stratil.
Ve 35. minutě se Dolany radovaly podruhé a opět u toho byl Volf. Velezkušený útočník se prosadil hlavou po rohovém kopu a Dolany vyhrály první půli 2:0.
I ve druhém poločase domácí kontrolovali hru. V 65. minutě zvýšil po standardní situaci na 3:0 Roman Penc. Vzápětí mohl završit hattrick Volf, který ale sám před brankářem selhal.
Opatovice ještě dokázaly v 71. minutě výsledek zkorigovat, když se hlavou prosadil Goláň, navíc už ale hosté neměli. Dolany tak porazily svého souseda v tabulce 3:1 a poslaly jej zpět na poslední místo.
„Věděli jsme, že se hraje o šest bodů a že musíme vyhrát, ale nervózní jsme nebyli. Vítězství je pro nás důležité. Po osmi kolech máme osm bodů, což jsme loni měli za celý podzim. Věřím, že bychom letos mohli udělat 40 bodů," prohlásil trenér Dolan Navrátil.
Branky: 17. a 35. Volf, 65. Penc – 71. Goláň. Rozhodčí: Štětka – Tomeček, Grečmal.
Dolany: Benčík – Šimek, Penc, Máčala, Václavík – Čapek, Novák, Bergmann (50 Hradil), Grossmann – Volf (75. Navrátil), Liška (85. Krzyžánek). Trenér: Jiří Navrátil.
Opatovice: Vinklárek – Rolinc (46. Goláň), Pala, Gerhard, Novotný – Stratil, Bartošík, Ondroušek (46. Hostaša), Šigut – Janásek, Klvaňa. Trenér: Ladislav Stratil.
Autor: Ondřej Kašlík/DENÍK

Vlastní vyhledávání