26.-27.4.08 FK Trul Mikulovice

28.04.2008 10:47

Dolanským vyšel závěr náročného utkání

O záchranu bojující domácí měli ve 23. kole krajského přeboru velmi těžkého soupeře, který stále pošilhává po divizní soutěži. Přes vedení hostů dokázali Dolanští v posledních deseti minutách otočit vývoj zápasu a připsat si důležité vítězství.

FC Dolany - FK Mikulovice 2:1 (0:0)

V první čtvrthodince měli hosté mírný tlak, ale ohrozit dolanskou branku nedokázali. První náznak šance měli domácí, ale po rohovém kopu nedokázal Pospíšil v těžké pozici zpracovat míč. Hosté měli super šanci ve 32. minutě, kdy dostal Smažík ideální kolmici na hrot, tutovku poslal mimo tyče. Ve 35. minutě přečíslili domácí obranu, Smolákův centr na zcela volného Bergmanna stihl jeden z mikulovických obránců zakopnout do autu. Zápas gradoval až ve druhém poločase. Domácí pomalu přebírali aniciativu a stále častěji se objevovali na polovině hostů. Klukův brejk však nevyšel, výbornou přihrávku Raiskuba nezužitkoval Pavlíček. Na druhé straně nevyužili hosté chybu domácí obrany, Křivanovu střelu z dobré pozice kryl gólman Benčík. Vzrušení přinesla 75. minuta. Střídající Svačina se profauloval až do vápna a poroučel se k zemi. Následovala penalta, kterou Pavlinský s přehledem proměnil. Domácí tato skutečnost patřičně nažhavila. Nejdříve prošel Pospíšil po pravém křídle přes polovinu hřiště a křížnou střelou na zadní tyč vyrovnal. V 84. minutě měl tutovku Smolák, ale netrefil branku. V 88. minutě zapomněli domácí bránit a střídající K. Burian orazítkoval břevno. Následně byl vyloučen hráč hostů Svačina za druhou žlutou. O minutu později vyrobila obrana hostů hrubou chybu a Smolákovi stačilo trefit opuštěnou branku. Dolanští tak porazili mírného favorita a v tabulce poskočili na 11. místo.

Branky: 81. Pospíšil, 89. Smolák - 75. Pavlinský (p.k.). Rozhodčí: David Kopecký. ŽK: Bergmann, Hradil, Horák, Kluka - Pavlinský, Svačina. ČK: 87. Svačina. Dolany: Benčík - Horák, Pospíšil, Hrabal, Kolář, Bergmann, Hubeňák (46. Raiskub), Pavlíček (71. Kaczmarczyk), Smolák, Kluka, Hradil. Trenér Jiří Navrátil. Mikulovice: Pastucha - Šimon (71. Svačina), Hanzlík, Pavlinský, Vala, Karakasidis, Onciul, Křivan, Janošťák (46. K. Burian), M. Burian, Smažík (85. Matušík). Trenér Antonín Mura.

Pro Olomoucký Deník zpracoval Bohuslav Jareš

dorost
FC Dolany - SK Slatinice 1:0
branka :Víťa Sklenář

starší žáci
FC Dolany - SK Slatinice 2:2
branky : Petr Musil, Dan Samek

Vlastní vyhledávání