25.-26.9. TJ Jiskra Oskava

27.09.2010 06:48

TJ Jiskra Oskava - FC Dolany 3 : 0 (1:0)

Vlna euforie fotbalistů Oskavy stále pokračuje. Nováček krajského přeboru počtvrté v řadě neinkasoval a znovu jasně zvítězil.Z posledních čtyř zápasů má celek Jiskry výmluvné skóre 15:0 a plný počet bodů. Naposledy spanilou jízdu vedoucího týmu soutěže odnesly Dolany.
„Čekali jsme těžké utkání. Viděl jsem soupeře v jeho nedávném utkání s Hněvotínem a hrál dobře. I u nás se představil bojovným výkonem, oplýval důrazem, i když mnohdy na hranici pravidel,“ konstatoval trenér Oskavy Květoslav Pospíšil.
Proti tomuto stylu museli hrát domácí dlouho trpělivě. Znovu ale ukázali, že jsou týmem, který se dokáže dostat do šancí a také je proměnit.
Ve 30. minutě se však i trochu se štěstím prosadil po průniku zleva střelou ke vzdálenější tyči Hlaváček, což byl klíčový moment celého utkání.
„Hosté tak museli otevřít hru, tím mu vznikaly mezery v obraně a my jsme se z brejků dostávali do šancí,“ prozradil Pospíšil.
Další změnu skóre ale přinesl až druhý poločas, který odstartoval náporem domácích. Ti si nejprve vytvořili tři slibné příležitosti, aby v 60. minutě udeřili podruhé.
Po přihrávce Vybíhala a následném průniku Hlaváčka se po jeho centru rybičkou trefil Janíček.
V 75. minutě pak poznal přehnaný důraz soupeře Vybíhal, pro kterého vinou ostrého zákroku protihráče utkání předčasně skončilo.
Definitivně pojistil výhru lídra krajského přeboru o pět minut později po faulu na Večeřu Plachý, když proměnil penaltu.
„Naše poslední výsledky hovoří za vše. Teď opravdu hrajeme v pohodě a daří se nám, v týmu je vynikající parta. Také dnes jsme vyhráli zaslouženě. Soupeř si za celý zápas nevytvořil prakticky žádnou gólovku,“ uzavřel hodnocení sobotního klání trenér Oskavy Květoslav Pospíšil.
Zdroj: Šumperský DENÍK 

benfika
FC Dolany - TJ Mladějovice 1 : 2 (1:1)
branka: Kamarád

dorost
TJ AD Horka - FC Dolany 1 : 4 (0:1)
branky: Hrdlička, Samek, Sklenář, Štěpánek O.

starší žáci
Štěpánov - FC Dolany 6 : 1 (2:1)
branka: Isakidis

Vlastní vyhledávání