24.9. FC Želatovice

26.10.2014 17:14

Dolany prohrály v Želatovicích. Jeli jsme aspoň pro bod, litoval kouč

FC Želatovice – FC Dolany 3:1 (1:1)

 Želatovice – Po třech dnech znovu museli fotbalisté Želatovic nazout kopačky k mistrovskému klání. Ve středu bylo totiž na programu předehrávané 15. kolo krajského přeboru.

Stejně jako v neděli naplno bodovali, když soka z olomouckého regionu pokořili 3:1.

Domácím dokonale vyšel vstup do utkání.

„Od prvních minut jsme byli jasně lepší. Hráči mě mile překvapili pohybem. Podařilo se nám i skórovat, což bylo klíčové," poznamenal k průběhu duelu Pavel Hošek, kouč Želatovic.

Na první trefě domácích měl lví podíl Fabián, který kvalitním presinkem vybojoval míč, předložil ho nabíhajícímu Calábkovi, a ten se nemýlil.

„Byl to hodně hloupý gól. Jednoduchá situace, při které stačilo, aby stoper odkopnul balon. Nepochopitelně se s ním zapletl a my inkasovali, což nás samozřejmě srazilo," zlobil se Petr Máčala, hrající trenér Dolan.

Hra se postupem času vyrovnala. Dolanští se snažili vrátit do hry a nakonec jejich aktivita byla odměněna vyrovnávací trefou Boscata.

Za stavu 1:1 také šly oba celky do kabin.

„Nějakých dvacet minut se dařilo hostům vzdorovat, pak si myslím, že už jsme na tom byli fyzicky trošku lépe. Bylo důležité, že se nám podařilo vstřelit další góly. Bylo jasné, že kdo dát ten rozdílový gól, tak půjde po výhře. Šťastnější jsme byli nakonec my," konstatoval spokojený Hošek.

Hostům zlomil vaz druhý obdržený gól.

„Dá se říct, že tohle rozhodlo. Udělali jsme několik individuálních chyb a domácí nás potrestali. Museli jsme to už otevřít a třetí gól nás dorazil," nehledal výmluvy Máčala, jež nebyl s přístupem svých hráčů příliš spokojený.

„Nemůžu říct, že by snad ten zápas někdo odchodil, ale chyběla nám zkrátka větší rvavost a samozřejmě góly. Měli jsme dobrou šanci dát na 2:1, pak by se to utkání mohlo odvíjet i jinak. Bohužel se to nepovedlo. Samozřejmě nemůžeme být s spokojeni, jeli jsme do Želatovic minimálně pro bod a nemáme žádný," dodal zklamaně lodivod poražených.

Na domácí straně byl zákonitě důvod k úsměvu. Výhrou se podařilo navázat na zisk tří bodů z nedělního mače, což trenéra Pavla Hoška těšilo.

„Samozřejmě s výsledkem jsem spokojený. Nebylo to však tak jednoznačné vítězství jako proti Konici. Vzadu nám to skřípalo. Navíc jsme se zbytečně dostávali sami pod tlak tím, že jsme hráli zbytečně složitě. Ve druhé půli jsem hráče nabádal, ať začnou hrát jednoduše, a to nám právě vyneslo ty důležité tři body. Vítězství je práce celého týmu," dodal Hošek, který chce úspěšnou sérii prodloužit i v neděli na hřišti Hněvotína.

Branky: 5. Calábek, 79. J. Čtvrtníček, 88. Kovařík – 26. Boscato.

Rozhodčí: Svozil – Zelík, Dorušák. ŽK: 35. Liška, 73. Talla, 86. Matušík – 44. Ješko, 45. Bednář.

Želatovice: Čech – Liška (46. Bernard), J. Čtvrtníček, Mackovík, Matušík – Calábek, Fabián (85. Bouchalík), Jemelka, Kovařík, Talla (88. Herman) – Kašpárek. Trenér: Pavel Hošek.

Dolany: Chlanda – Hradil, Penc, Novák, Surzyn – Valenta, Boscato, Grossmann, Holásek – Bednář, Ješko (77. Volf). Hrající trenér: Petr Máčala.

Vlastní vyhledávání