24.4. Jiskra Oskava

25.04.2011 11:27

FC Dolany – Jiskra Oskava 1:0 (0:0)

Už počtvrté za sebou neprohráli v krajském přeboru fotbalisté Dolan. V neděl ním domácím utkání udolali v tabulce výše postavenou Oskavu 1:0. Jediný gól vstřelil v úvodu druhého poločasu záložník Jan Bergmann.
Před zápasem se hledal favorit těžko. Postavení v tabulce hovořilo pro Oskavu, které se ale na jaře nedaří navázat na vynikající podzim. „Už druhý zápas nám chybí zkušený matador Jarda Plachý i Petr Dragon. V současné době se potýkáme hlavně s tím, že se obtížně dostávám do šancí. Chybí nám tvořivá nahrávka,“ pojmenoval příčiny nezdaru trenér Oskavy Květoslav Pospíšil.
Jeho tým v prvním poločase ještě jakž takž držel s domácími krok. Dokonce mohli jít do vedení, kdyby Vybíhal v závěru prvního dějství nestřílel po zpětné Nesetově přihrávce vysoko nad.
„Z naší strany to ještě v první půli nebylo tak špatné. Dokud měl dost sil, tak dělal soupeři výškou a důrazem v osobních soubojích Neset, ale pak jsme ho musel střídat kvůli špatné fyzické kondici,“ poznamenal Pospíšil.
Už před přestávkou ale byli nebezpečnější domácí. V 7. minutě střílel těsně vedle po samostatném průniku Zapletal. Daleko ke gólu neměla ani Pencova hlavička, nebo Dudova bomba, kterou vyrazil Zorek.
Po změně stran se nakonec domácí dočkali. Během první desetiminutovky zatlačili Oskavu na její polovinu a zdálo se být otázkou času, kdy padne gól. Stalo se v 54. minutě, kdy Zapletal nalákal pozornost obránců i brankáře na sebe a předložil Bergmannovi, který pak střílel do odkryté branky.
Dolany pak ale pokračovaly v zahazován šancí. Neuspěli znovu forvardi Duda s Čechem, ani Holly, který dvakrát pokoušel štěstí ze střední vzdálenosti.
Oskava se ale do žádného velkého tlaku nedostala, přestože z hlediště ji podporovala početná skupinka rozdivočelých příznivců.
„Ve druhém poločase už to bylo jen na náhodu a do žádné slibné situace jsme se nedostali. Soupeř naopak několik příležitostí měl a jednu využil, proto vyhrál. Za větší fotbalovost si to zasloužil, mohu mu jen pogratulovat,“ pokrčil rameny kouč Pospíšil.
Jeho dolanský protějšek Jiří Navrátil byl naopak velmi spokojený. „Po stránce fotbalovosti a kontroly míče, jsme byli úplně jiné mužstvo než v posledním zápase v Hněvotíně. Jsem moc rád, protože už jsem měl trochu strach, že jsme ten náš pohledný fotbal zapomněli,“ prohlásil.
„Soupeře jsme přehráli. Měli jsme víc šancí. Občas jsme byli v koncovce zbrklí, ale dobré je, že šance aspoň byly. Moc nám dnes pomohl návrat Nováka a Hollého do zálohy, stejně jako Pospíšila v obraně,“ doplnil trenér Dolan.
Branka: 54. Bergmann. Rozhodčí: Vodák – Slabý, Krpec. ŽK: Siegl, Novák, Janíček, Dlugoš (vš. Oskava). Diváků: 150.Dolany: Benčík – Čapek (76. Hradil), Pospíšil, Penc, Václavík – Holly, A. Novák, Bergmann – Čech (70. Liška), Duda (66. Štrbík), Zapletal. Trenér: Jiří Navrátil.
Oskava: Zorek – Siegl, J. Novák, Šimko, Bauer (55. Martinka) – Janíček, Dlugoš, Vybíhal, Jurečka – Neset (69. Kaller), Brada. Trenér: Květoslav Pospíšil.
Autor: Jiří Fišara

benfika
Hraničné Petrovice - FC Dolany 3 : 2 (2:2)
Branky: Liška, Sklenář

dorost
FC Dolany - Dub nad Moravou 5 : 3 (4:2)
Branky: Samek 2, Štěpánek J. 2, Hrdlička

Vlastní vyhledávání