24.3. FK Zlaté Hory

26.03.2012 06:21

FK Zlaté Hory – FC Dolany 0:3 (0:2)

Zlaté Hory/Dolany – Poslední tým krajského přeboru Dolany překvapil na úvod jara přesvědčivou výhrou na hřišti Zlatých Hor, kde hosté
navíc domácím nepovolili ani jediný gól.
Celek z Jesenicka pak proti šestnáctému celku tabulky nastoupil v rozestavení 4-1-4-1, hra na jediného útočníka však jakoby tentokrát Zlatohorcům příliš neseděla.
Šancí si sice domácí vytvořili několik, jenže žádnou z nich nedokázali proměnit, což nakonec rozhodlo. A když potom hosté skórovali v podstatě z každé své vážnější střely, odvezli si po zásluze z Jesenicka veledůležité tři body.
„Po zápase jsem byl hodně naštvaný. Výsledek je pro nás krutý, přesto musím sportovně uznat, že soupeř vyhrál zcela zaslouženě, hrál opravdu dobře. Zatímco my jsme se v zakončení trápili, hosté využili prakticky každou větší šanci,“ přiznal trenér Zlatých Hor Milan Biedrava. 
Domácí šli v utkání hned třikrát sami na gólmana, když dvakrát se v takto vyložené šanci neprosadil Plhák a jednou Charalambidis. Dvě slibné gólovky následně měl i Minka.
Hosté naopak již během první půle nakročili za cenným vítězstvím, když dvakrát se hlavou po standardních situacích prosadil Volf.
Definitivně pojistil tříbodový úspěch Dolan v 65. minutě  Večeřa, když dostal míč za obranu, obešel stopera a střelou z velkého vápna poslal balon do sítě.
„Mám velkou radost, že hned v prvním zápase jara se prosadily dvě naše nové posily. Celkově jsme myslím docela posílili, máme pětici nových hráčů a pevně věřím, že nám to na jaře bude klapat a v klidu se zachráníme,“ prozradil dolanský kouč Jiří Navrátil.
„Dolany před jarem opravdu posílily a zejména v první části to bylo znát, tady byl protivník jasně lepší. Po přestávce jsme naopak měli my na svých kopačkách daleko častěji míč, ale prostě jsme dnes nebyli schopní dát gól,“ řekl dále Milan Biedrava.  
„Já se spíš domnívám, že jsme měli po celou dobu zápas ve své režii. Třeba hned v první minutě jsme šli sami na gólmana. Každopádně jsme vyhráli naprosto zaslouženě, ale na tom jsme se se svým protějškem shodli,“ doplnil závěrem Jiří Navrátil.
Branky: 18. a 40. Volf, 65. Večeřa.
Zlaté Hory: Urban – Biedrava, Škoda, Křivan, Karlík – Martinka – Minka, Petroš (60. Bota), Charalambidis (82. Barinec), Plhák – Brückner (50. Závěšický).
Dolany: Benčík – Čapek, Novák, Pospíšil, Hlavica – Valenta, Jorda, Bergmann, Šimek (70. Dlabal), Večeřa (87. Václavík) – Volf (83. Hollý).

Autor:  Miroslav Pergl/DENÍK

Vlastní vyhledávání