23.8.09 1.FC Přerov

25.08.2009 06:45

muži A
FC Dolany - 1.FC Přerov 1 : 5 (0:1)

Dolany dostaly studenou sprchu, Přerov jim nasázel pětku
Olomouc - V prvních dvou kolech zdobila fotbalisty Dolan neprostupná obrana. Tuto vizitku ale rázně rozcupovali fotbalisté Přerova, kteří domácím nastříleli pět branek a díky třem vítězstvím vedou tabulku přeboru.
Přerovu se na Dolany daří. Na horké půdě v útulném areálu vyhrál už na jaře, kdy nutně potřeboval body do boje o záchranu. Plný bodový zisk si odvezl i letos.
„Přitom jsme začali dobře. Nasadili jsme na soupeře presing a on se jen bránil,“ litoval dolanský trenér Jiří Navrátil.
Z precizní obrany přerovští podnikali nebezpečné protiútoky a ve 34. minutě se dočkali vedení.
„Ztratili jsme míč uprostřed hřiště, přišla rychlá přihrávka na hrot a bylo to 1:0,“ popsal Navrátil vedoucí branku Přerova, kterou měl na svědomí Gřešák.
I nadále se hra odvíjela podle stejného scénáře. Dolanští se tlačili do připravené obrany a Přerov bránil. Když neuspěli Štrbík, Sekel ani Duda, který zblízka hlavičkoval vedle, přišel ze strany hostů po přestávce druhý úder.
Znovu přišla ztráta ve středu hřiště a brejk dvou na jednoho. První střelu Benčík ještě dokázal vyrazit, ale proti dorážce Kučery už byl bezmocný.
„Pak už jsme hráli vabank a to byla voda na přerovský mlýn,“ posteskl si Navrátil.
V rozmezí 63. a 75. minuty inkasoval jeho soubor ještě třikrát.
Debakl zmírnil až pět minut před koncem Pospíšil.
„Obecně nám dělá problémy hra do plné obrany. Máme kvalitní útočníky Dudu a Štrbíka, ale potřebujeme také kvalitního tvořivého záložníka. Zranil se nám v týdnu Okleštěk, a tak jsme museli do zálohy vysunout stopera Bergmanna, to se možná podepsalo také na soudržnosti naší obrany,“ soudí Navrátil.
Své mužstvo ale přes palubu nehází.
„Nebudu hráčům nic vyčítat, sice jsme dostali výsledkovou sprchu, ale bylo to také tím, že chceme hrát ofenzivní fotbal pro lidi, aby je bavilo chodit na naše zápasy. Stále si myslím, že máme na to být na konci mezi prvními třemi, pokud všechno bude čisté. Je to po tomhle výsledku možná odvážné, ale věřím tomu,“ usmíval se dolanský kouč.
Branky: 85. Pospíšil – 34. Gřešák, 48. Kučera, 63. Bernard, 73, Schlehr, 75. Kašpárek. Rozhodčí: Vedral - Boček, Křepský. Diváků: 250.
Dolany: Benčík – Šmíd, Hradil, Pospíšil, Sekel (75. Václavík) – Navrátil (46. Grézl), Valenta, Bergmann, Novák – Duda (60. Pavlíček), Štrbík. Trenér: Jiří Navrátil.
Přerov: Bělík – Řehák (34. Holub), Mrázek, Hýbner, Hrabal (76. Novotný) – Gřešák, Schlehr, Koutný, Bernard – Kašpárek Kučera (84. Smékal). Trenér: Zdeněk Novák.
Autor: Jiří Fišara

benfika
TJ Státní statek Hraniční Petrovice - FC Dolany 4 : 1 (1:0)

branka: Martin Liška

dorost
FC Dolany - Sokol Dub nad Moravou 6 : 1 (2:0)

branky: Samek 2, Štěpánek J. 2, Hrdlička T., Vychodil

Vlastní vyhledávání