22.9. TJ Sokol Určice

23.09.2010 11:53

FC Dolany – Sokol Určice 4:3 (2:2)

Těžce vydolované tři body si připsali fotbalisté Dolan v předehrávce Fincentrum krajského přeboru. Na domácí půdě porazili Určice po boji 4:3.
„Bylo to nervy drásající infarktové utkání,“ okomentoval průběh duelu trenér Dolan Jiří Navrátil.
Jeho svěřenci v poslepované sestavě v prvním poločase dvakrát prohrávali. Už ve 4. minutě se prosadil po přihrávce Hatleho Tomáš Los.
Na vyrovnání se domácí nadřeli. Brankář Určic Miroslav Nejezchleb předváděl výborné zákroky a dokonce ve 34. minutě chytil Čechovi i penaltu, nařízenou za faul Gottvalda. Jenže dolanský útočník byl u vyraženého míče jako první a z dorážky skóre přece jen srovnal.
„Kopl ji špatně, přímo doprostřed, naštěstí byl jako první u odraženého míče,“ okomentoval situaci Navrátil, bývalý prvoligový útočník a autor historicky prvního gólu Sigmy v nejvyšší soutěži.
Těsně před půlí šly Určice do vedení podruhé. Trajer se prodral přes obranu a uvolnil ideálně Kišku, který se v zakončení nemýlil. Jenže prakticky z protiútoku Dolany znovu vyrovnaly Zásluhou Štrbíka.
„V kabině jsme si říkali, že musíme zvýšit úsilí a soupeře ještě více zatlačit. Myslím, že se nám to povedlo a po přestávce už jsme byli lepším mužstvem,“ řekl Navrátil.
Domácí to dokázali vyjádřit i gólově. V 64. minutě se prosadil Dlabal a hned za dvě minuty přidal svůj druhý gól v utkání Čech.
Jenže domácí si závěr zápasu sami zkomplikovali, když se deset minut před koncem nechal vyloučit zkušený Štrbík. „Sudí možná trochu necitlivě odmával ofsajd, on se obořil na asistenta a dostal druhou žlutou kartu. Byla to hrubá nedisciplinovanost a málem nás to stálo vítězství,“ zlobil se Navrátil.
V posledních deseti minutách Dolany byly pod velkým tlakem. V 90. minutě nakonec hosté po standardní situaci snížili na rozdíl jediného gólu. Míč si do branky srazil obránce Schmidt.
„V nastavení pak měly Určice ještě jeden roh, který hodně zaváděl vyrovnáním. Naštěstí jsme to ale ustáli,“ oddechl si kouč Dolan.
Branky: 34. a 66. Čech, 45. Štrbík, 64. Dlabal – 4. Los, 44. Kiška 90. Schmidt vl.. Rozhodčí: Částečka – Štětka, Kubíček. ŽK: Václavík, Štrbík – Kiška, Coufal. ČK:79. Štrbík. Diváků: 90.
Dolany: Benčík – Čapek (46. Schmidt), Horák, Penc, Václavík – Smolák, Valenta, Holly – Dlabal (70. Šimek), Čech (90. Navrátil), Štrbík. Trenér: Jiří Navrátil.
Určice: Nejezchleb – Gottvald (61. Hochman), Ullmann, Peka, Mlčoch – Javořík (71. Bokůvka), Los, Hatle, Coufal (77. Hradečný) – Kiška, Trajer. Trenér: František Pitron.
Jiří Fišara, Olomoucký DENÍK

 
Vlastní vyhledávání