22.5. SK Hranice

23.05.2011 07:58

FC Dolany – SK Hranice 1:0 (0:0)

Důležité vítězství si připsali fotbalisté Dolan ve 27. kole krajského přeboru. Na svém hřišti zdolali tým ze špičky tabulky SK Hranice a v tabulce se posunuli na jedenácté místo. O vítězství domácích se ve druhém poločase zasloužil kapitán Vojtěch Pospíšil.
Sestupem ohrožené Dolany chtěly pro třech prohrách v řadě konečně naplno bodovat. Vítězství v domácím zápase s Hranicemi chtěly za každou cenu.
„Věděli jsme, že to bude těžký soupeř, který hraje o postup a nechtěli jsme se s nimi měřit fotbalově. Mají o dvacet bodů víc, ale my jsme věděli, že když do toho dáme srdce, tak je každý k poražení,“ prohlásil trenér Dolan Jiří Navrátil.
Jeho svěřenci v prvním poločase dřeli na sto dvacet procent, ale branky se nedočkali.
Obrana domácích i brankář Benčík ale odolávali rychlým hranickým útočníkům a poločasový stav byl tedy 0:0.
„O záchranu se bojuje hlavou, tělem, nohama, prostě vším, co je k dispozici. V prvním poločase do toho hráči dali skutečně všechno,“ chválil s úsměvem Navrátil.
Rozhodující moment přišel v 57. minutě. Z levé strany odcentroval Holly a domácí kapitán Pospíšil poslal hlavou míč do hranické sítě.
Hosté se snažili o vyrovnání, jenže hbitý útočník Ferenc neměl svůj den a střela kapitána Málka se mezi tyče nevešla.
V pokutovém území Dolan navíc kraloval jistý gólman Benčík a domácí tak udrželi vítězství 1:0, když se v posledních minutách snažili za každou cenu držet míč co nejdál od vlastní branky.
„Ve druhém poločase nám už sice docházely síly, ale dali jsme gól a už jsme to udrželi. Klukům můžu jenom poděkovat, protože pod tlakem se hraje špatně. Potřebovali jsme tři body k záchraně a to se nám povedlo, takže mohu být spokojný,“ dodal Navrátil.
Zcela jinak viděl zápas naštvaný trenér Hranic Petr Zatloukal.
„Utkání jsme si prohráli sami, protože jsme nedali góly a bez nich se vyhrát nedá. Ale ty ostatní vlivy, které se v českém fotbale dějí, mně a i ostatním lidem z fotbalového prostředí otravují život. Nechci se na ty faktory vymlouvat, ale jsem hrozně zklamaný,“ líčil po zápase Zatloukal.
„Strašně mi třeba vadí, že trenér Dolan řve na své hráče: podraz mu nohy. To je prostě špatně a mrzí mě to. To už není jenom o fotbale, ale je to o výchově a charakteru lidí kolem fotbalu,“ dodal Zatlokal, jehož tým prohrál poprvé po pěti zápasech a klesl až na čtvrtou pozici.
Branka: 57. Pospíšil. Rozhodčí: Slabý – Vičar, Vodák. ŽK: Benčík, Zapletal – Kušner, Bušina. Diváků: 120.
Dolany: Benčík – Čapek, Penc, Pospíšil, Václavík – Holly, Novák – Štrbík (82. Hradil), Šimek (51. Dlabal), Zapletal – Duda (66. Liška). Trenér: Jiří Navrátil.
Hranice: Sobek – Kušner, Wojnarovský, Kundrát, Hanák (70. Zvirinský) – Modelský, Málek, Bušina (63. Pančochář), Pecha – Pokorný, Ferenc. Trenér: Petr Zatloukal.
Autor: Miroslav Mazal

 

benfika
Sokol Mladějovice - FC Dolany 3 : 4 (0:3)
Branky: Liška 3, Podivínský

dorost
FC Dolany - FK AD Horka  3 : 0 (1:0)
Branky: Minář, Vybíral, Vychodil

starší žáci
FC Dolany - Sokol Štěpánov 1 : 2 (0:2)
branka: Isakidis

Vlastní vyhledávání