22.-23.10 Tatran Litovel

24.10.2011 06:20

Tatran Litovel – FC Dolany 1:1 (0:0)

Dolany nečekaně ubránily bod v Litovli
Litovel – Další domácí ztrátou skončilo pro litovelské fotbalisty utkání s předposledními Dolany. Ty se sice po většinu utkání bránily, ale nakonec chvíli byly blízko i vítězství. 
„Jeli jsme sem pomalu jako Plzeň na Barcelonu. Báli jsme se, abychom nedostali třeba osm gólů. Věděli jsme, že Litovel je momentálně někde jinde než my. Takže jsme chtěli hlavně bránit, a to se nám dnes dobře dařilo,“ říkal po utkání s bodem spokojený trenér hostů Jiří Navrátil.
Jeho tým byl v úvodní desetiminutovce dokonce aktivnějším týmem. Když Zapletal obešel Mráčka a jeho šanci musel zhatit až brankář Procházka, mohly jít Dolany dokonce do vedení. Pak ale prověřil na druhé straně bombou z dálky Benčíka Šrom a bylo po dolanské aktivitě.
Hosté postavili před vlastním pokutovým územím obranný blok a je třeba přiznat, že hodně kvalitní. Litovel si s ním totiž absolutně nevěděla rady.
„V prvním poločase nám chyběla trpělivost. Málo jsme využívali krajní prostory a pořád jsme se snažili tlačit to středem hřiště, kde to bylo přehuštěné,“ konstatoval trenér Litovle Roman Berka.
Navíc na začátku druhé půle litovelští podcenili ojedinělý protiútok Dolan. Štefen našel pasem ve vápně Dudu ten si dokonale zpracoval a protlačil přes Procházku balon do sítě.
Litovel rychle zapnula vyšší obrátky a prakticky z protiútoku vyrovnala. Kratochvíl uvolnil Šroma a ten střelou na vzdálenější tyč překonal Benčíka.
„Vyrovnávací gól přišel rychle, což bylo dobré. Jenže pak se to vrátilo do starých kolejí. Proti zatažené obraně jsme se neuměli prosadit. Více už jsme využívali krajů, ale v pokutovém území jsme měli málo hráčů. Větší podpora nám chyběla,“ řekl Berka.
Rozhodnutí mohlo padnout deset minut před koncem, a kdyby padlo byla b to skutečná kuriozita. Zavadil se vydal za dlouhým míčem za dolanskou obranu, brankář Benčík na míč vyrazil daleko před své vápno. V rozhodujícím okamžiku však uklouzl a tak Zavadil mohl z úhlu střílet do prázdné branky. V poslední chvíli však skluzem zachránil hostům bod Bergmann.
Domácí za něj museli být nakonec také rádi, protože už před Zavadilovou šancí nastřelil Zachar z vnější strany tyč litovelské branky.
„Myslím, že ta naše defenziva dnes byla velmi dobrá. Přechod dopředu teď nemáme tak kvalitní, ale za bojovnost musím hráče pochválit a poděkovat jim,“ prohlásil na závěr Jiří Navrátil.
Branky: 56. Šrom – 54. Duda. Rozhodčí: Vedral – Machala, Reich. ŽK: Mráček – Dlabal, Zapletal. Diváků: 70.
Litovel: Procházka – Mráček, Planička, Jindra, Miklánek – Kvapil (60. Kučera), Fišara, Kratochvíl, Šrom – Zavadil, Šilberský (70. Čep). Trenér: Roman Berka.
Dolany: Benčík – Čapek, Bergmann, Novák, Liška – Štefek, Václavík (26. Dlabal), Grossmann, Zapletal – Duda – Zachar. Trenér: Jiří Navrátil.
autor : Jiří Fišara/DENÍK

benfika
FC Dolany - TJ Tršice 1 : 0 (0:0)
Branka: Hrdlička

mladší žáci
Sokol Bohuňovice - FC Dolany 4 : 2 (2:1)
Branky:
Maduda T., Minář

Vlastní vyhledávání