21.4. FC Želatovice

23.04.2012 06:15

FC Želatovice – FC Dolany 4:2 (0:1)

Dolany doplatily na nekoncentrovanost, Želatovice zařídily velký obrat
Želatovice – Půltucet gólů a hlavně velký obrat domácích viděli v sobotu diváci v Želatovicích. O výsledku rozhodl drtivý nástup domácího týmu do druhého poločasu, který ani v nejmenším nepřipomínal vývoj před přestávkou. První poločas totiž jednoznačně ovládli hosté.
Dolany se ujaly vedení v 25. minutě, kdy po rohovém kopu zamířil přesně David Holly. Hosté udávali tempo hry a jejich nadvládu potvrdil i domácí trenér Pavel Hošek.
„Soupeř předvedl výbornou kvalitu. V prvním poločase byl určitě lepší. Zaskočil nás vysokým presinkem a rychlým pohybem. V první půli nás uzavřel na naší polovině a my jsme jen čekali, kdy dostaneme gól, což se také nakonec ze standardní situace stalo,“ řekl kouč Želatovic.
Snaživý tým Dolan, kterému stále patří patnáctá, tedy předposlední příčka v tabulce, hýřil pohybem a svého sobotního soupeře v úvodu zápasu jasně přehrával. „Nám se naopak nedařilo, nešla nám kombinace, z naší strany to bylo rozhádané,“ zhodnotil trenér Hošek.
Jeho svěřencům se však na začátku druhé půle podařil velký obrat. Během deseti minut se jim po kombinačních akcích podařilo vstřelit tři rychlé góly a situace byla úplně odlišná než prvním před odchodem do šaten.
„Druhý poločas jsme začali strašně. Za osm minut jsme třikrát inkasovali. Prohrávali jsme souboje v záloze, mezi našimi stopery procházely kolmice, po naší nepozornosti chodil soupeř sám na branku. Třikrát se dostali před naši branku a dali z toho tři branky, prostě neuvěřitelné,“ popsal obrat ze svého pohledu trenér Dolan Jiří Navrátil.
Jeho tým ale ani s třígólovým mankem v zádech zbraně nesložil. Obrovskou příležitost na návrat do zápasu dostal při správně nařízené penaltě, při které se ale vyznamenal brankář Tomáš Čech a pokutový kop Večeřovi chytil. Přestože si Večeřa o několik minut později spravil chuť a snížil na 2:4, vítězství v zápase si domácí už ujít nenechali.
Vedení naopak mohli ještě navýšit, když se čtyři minuty před koncem hnali na hostujícího osamoceného brankáře Benčíka Dlouhý s Chudou. Přestože na Davida Chudu dokonce zývala prázdná klec, skóre se už nezměnilo. Střídající útočník totiž v jasné šanci trefil jen tyč.
„Myslím si, že je to pro nás krutá porážka. S takovým soupeřem jsme si zasloužili alespoň bod. První poločas jsme vyhráli 1:0 a měli jsme i další šance, rozhodčí nám ale neuznal podle mě dvě regulérní branky. Bohužel i takový je fotbal,“ dodal zklamaný trenér Dolan Jiří Navrátil.
Branky: 47. Koplík, 52. Dlouhý, 58. Matušík, 69. Koplík – 25. Holly, 72. Večeřa.
Želatovice: Čech – Zehnálek (85. Calábek), Venský, Mrázek, Bernard – Jemelka, Dlouhý, Matušík, Smékal – Mackovík (65. Chuda), Koplík. Trenér Pavel Hošek.
Dolany: Benčík – Svozil (55. Volf), Novák, Pospíšil, Hlava – Čapek, Jorda, Bergmann, Šimek (75. Dlabal) – Holly (65. Duda), Večeřa. Trenér: Jiří Navrátil

Autor: Pavel Mašlaň/Přerovský DENÍK

benfika
FC Dolany B - TJ Dalov  6:1 (3:0)
Branky: Béňa, Bódi, Goldscheid, Hoza, Liška, Máčala

starší žáci
Chválkovice - FC Dolany  3:4 (3:3)
Branky: Maduda 2, Kameníček, Langer

mladší žáci
FC Dolany - FC Lužice  0:9 (0:6)

Vlastní vyhledávání