20.-21.4. Sokol Určice

22.04.2013 06:35

Poslední Dolany vyhrály u lídra. Bylo to zoufalství, žehral domácí kouč
TJ SOKOL URČICE – FC DOLANY 0:1 (0:1)

Určice – Před nedělním utkáním měli určičtí fotbalisté na prvním místě tabulky o deset bodů víc než druhá Oskava a Dolanští přijeli do Určic jako tým z poslední příčky žebříčku.
Favorit střetnutí byl tedy jednoznačný, ale fotbal je často nevyzpytatelný.
Začátek utkání přinesl velkou gólovou šanci určickým fotbalistům, Los centroval z pravé strany a Halouzka na malém vápně gólovku nevyužil. Na opačné straně hřiště neuspěl v podobné situaci Volf.
I když byli Určičtí u míče častěji, k brance hostí se nedostávali. Před naplněním první půlhodiny hry dosáhli vedoucí branky přece jen Dolanští, z pravé strany centroval Krzyžánek a Volf poslal míč za Nejezchlebova záda.
Hned po změně stran ohrozila Nejezchleba střela Lišky po přihrávce Krzyžánka, ale potom už začal vytvářet výrazný tlak určický tým a stupňoval jej.
Obránci hostí však hráli bez chyb, úspěšně sbírali k jejich brance mířící centry a velmi pozorný byl v tomto směru i brankář Benčík. Hosté využívali k ohrožování Nejezchleba brejků, v poslední desetiminutovce létaly jiskry před oběma brankami.
Po Grossmannově rohovém kopu spálil šanci Penc, Liška po přihrávce z Dlabačovy kopačky mezi Nejezchlebovy tyče netrefil a naproti Vodák přestřelil.
Domácí už hráli jen na útok a hosté organizovali brejkové výpady. Nejezchleb vyrazil Volfovu střelu na rohový kop a Liška zahodil obrovskou střeleckou šanci po přihrávce Samka.
Když pak k vyrovnávacímu gólu Určic nevedly ani veliké zmatky před dolanskou brankou v samém závěru utkání, zrodila se první prohra Určických v této soutěži.
„Podřídili jsme taktiku boje tomu, že hrajeme u lídra soutěže," byla první slova trenéra FC Dolany Petra Máčaly po utkání.
„Přežili jsme počáteční tlak favorita utkání a když jsme se začali osmělovat a dali z brejku gól, sebedůvěra našich hráčů vzrostla. Nadále jsme bránili uprostřed hřiště i před svým pokutovým územím. V první půli měli domácí jen jednu gólovou šanci, ve druhé části zápasu už víc, ale i my jsme měli několik hodně významných. Jsme rádi, že jsme Určickým vyrovnat nedovolili. Je to naše veliké vítězství, ve které jsme nedoufali. Věřím, že nás povzbudí do dalších bojů o záchranu v nejvyšší krajské soutěži. Chválím celý kolektiv za hru za hranicí jeho možností, držel nás hodně brankář Benčák, smekám před hrou Krzyžánka, Volfa, Pence, Lišky i všech v kolektivu," chválil trenér Máčala.
„Bylo to celé takové zoufalství," nebylo určickému trenérovi Evženu Kučerovi do řeči.
„Za celý první poločas jsme měli jedinou gólovou šanci, pak už nic. Ne že by nám to nedovolili, prostě, nehráli jsme. Bylo to bez pohybu, bez břinku, jako by se našim hráčům nechtělo. Tak se o body nehraje a vedoucí mužstvo tabulky tak hrát vůbec nemůže. Dolany hrály své maximum jinak není co hodnotit. Na takový zápas je potřeba rychle zapomenout. Odehráli jsme víc špatných zápasů, ale byla zřejmá snaha a bojovnost. Dnes se jednalo o naše nejhorší vystoupení, co jsem u mužstva. Nemůžeme se vymlouvat, že se nám rozpadla záloha, že jsou Vaněk a Hochman zraněni a že se vrátil Matoušek z hostování u nás do Plumlova…" zlobil se trenér Kučera.
Branka: 21. Volf. Rozhodčí: Hampl – Krobot, Motlíček. ŽK: Ján, Vodák – Novák, Liška. Diváků: 210.
TJ Sokol Určice: Nejezchleb – Pospíšil, Skopalík, Peka (55. Holly), Ján (77. Petržela) – Bokůvka, Los, Kocourek, Javořík – Halouzka, Vodák. Trenér: Evžen Kučera.
FC Dolany: Benčák – Hradil, Penc, Novák, Svozil – Valenta, Čech (46. Dlabal), Grossmann, Liška – Volf (89. Šimek), Krzyžánek (85. Samek). Trenér: Petr Máčala.
autor: Vlastimil Kadlec/DENÍK

benfika
FC DOLANY B - SK Náměšť B  2 : 1 (2:1)
Branky: Beňa, Samek

mladší žáci
FC Dolany - FC Hněvotín 2 : 3 (1:2)
Branky: Outlý, Zajíček

Vlastní vyhledávání