19.9. FC Hněvotín

20.09.2010 12:05

FC Dolany - FC Hněvotín 1 : 2 (0:2)

Podle očekávání hodně vyhecované derby přineslo 8. hrané kolo Fincentrum krajského přeboru. Proti sobě se postavili tradiční rivalové – Dolany a Hněvotín. Ten díky lepšímu prvnímu poločasu zvítězil 2:1 a v tabulce se na svého nedělního soupeře bodově dotáhl.
Domácí šli přitom do zápasu v úloze papírového favorita, osmý hostil čtrnáctého.
Jenže předpoklady šly stranou, Hněvotín potrestal dvě soupeřovi chyby a bral tři body, které si v závěru bez výraznějších problémů ubránil. Na kouči Dolan Jiřím Navrátilovi bylo po utkání vidět velké zklamání a jeho průběh ani komentovat nechtěl.
„Oba dva góly jsme si dali v podstatě sami,“ prohodil jen stroze. Jeho mladší protějšek Michal Kalvach byl pochopitelně sdílnější, výhra jeho Hněvotína se příliš neočekávala, venku v této sezoně bodoval jen jednou, když remizoval 0:0 v Kozlovicích.
„Bylo to šťastné, ale zasloužené vítězství. Naše hra byla dobrá a byla taková, jakou bych si ji představoval. Dokázali jsme si vytvořit několik šancí. V prvním poločase jsme kromě dvou branek ještě dvě tutovky nedali,“ komentoval hněvotínský kouč.
Jeho svěřenci šli do vedení ve 30. minutě, kdy rohový kop zkušeného Keluce přetavil po skrumáži před brankou ve vedoucí gól Zamykal. Dolany mohly o šest minut později kontrovat Smolákem, jeho tvrdý projektil ale mířil těsně vedle Běhalíkovi branky.
Když už to vypadalo, že se do šaten půjde za jednobrankového náskoku hostů, přišla série několika hrubek dolanské obrany, hněvotínský Kment zčistajasna upaloval na Benčíka, jeho nestřela – necentr by ale do brány určitě nesměřovala, kdyby si ji tam nešťastně nesrazil domácí stoper Pospíšil.
Ve druhém poločase začaly Dolany Hněvotín přehrávat, v 57. minutě dokonce přišla kontaktní branka. Střídající Holly utekl po pravé straně a navnadil své spoluhráče k honbě za vyrovnáním.
Jenže vyložené šance nepřicházely. Snad jen v 78. minutě, kdy měl po akci Štrbíka ideální střeckou příležitost Bergmann, naložil s ní však prachbídně. Na druhé straně mohl o šest minut později pojistit výhru Vilém Papica, jeho střelu zlikvidal Benčík a tak se skóre do konce zápasu nezměnilo.
„V závěru nás domácí celkem přitlačili, ale my jsme to zvládli nasazením i takticky. Klukům za dnešní zápas děkuju, protože hráli pod tlakem, zvenku jsme zatím přivezli jen bod, dokonce jsme nevstřelili ani gól,“ připomněl Kalvach.
Dolany hrají ve vloženém kole znovu doma, tentokrát budou hostit Určice.
Branky: 57. Holly – 30. Zamykal, 44. vlastní (Pospíšil). Rozhodčí: Boháč – Kouřil, Štěpánek. ŽK: Holly – Papica, Urban, Novák. Diváků: 150.
FC Dolany: Benčík – Schmidt, Pospíšil, Čech, Čapek (46. Holly) – Václavík (46. Dlabal), Valenta, Grossmann, Bergmann –Štrbík, Smolák. Trenér: Jiří Navrátil.
FC Hněvotín: Běhalík – Dokoupil, Zamykal, Keluc, Chabičovský – Vyroubal, Urban, Papica, Novák – Kment (81. Barčík), Šulc. Trenér: Michal Kalvach.
DENÍK, Martin Dostál 

benfika
FC Jívová - FC Dolany 2 : 1 (1:1)
branka: Jan Bódi

dorost
FC Dolany - TJ Doubrava Haňovice 4 : 1 (1:0)
Branky: Tomáš Hrdlička, Dan Samek, Jan Vychodil, Jiří Štěpánek

starší žáci
SK Červenka - FC Dolany 7 : 0 (4:0)

Vlastní vyhledávání