19.-20.5. TJ Sokol Lázně Velké Losiny

21.05.2012 06:29

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – FC Dolany 3:2 (1:1)

Dolany nezvládly klíčový zápas o záchranu soutěže
Velké Losiny/Dolany – Díky povedenému závěru zvládli hráči Velkých Losin jeden z klíčových soubojů v boji o záchranu, když v nedělním domácím zápase doslova přetlačili předposlední Dolany.
Souboj čtrnáctého celku s patnáctým příliš fotbalové krásy podle očekávání nenabídl a přítomní diváci byli svědky hlavně urputného boje.
První část se pak nesla ve znamení řady neproměněných šancí na obou stranách, kde ani jedna z obran se neprezentovala příliš pozorným výkonem a naopak hodně se museli činit především gólmani.
Asi největší možnost úvodního dějství měli hosté, když jeden z hráčů Dolan šel zcela sám na Tomana, ale atakován Gargulákem zamířil těsně vedle branky.
Z gólu se nakonec jako první radoval lázeňský celek, když ve 30. minutě po centru Strnada prošel míč do šestnáctky až na zadní tyč, kde stál zcela volný Uvízl – 1:0.
O chvíli později však hosté srovnali krok po úspěšné hlavičce Dudy, jenž otřel balon o tyč, od které se odrazil do sítě.
Ve 49. minutě předvedli hosté obrat, kdy parádní trefou z pětadvaceti metrů zaskočil domácí hráče Bergmann a Dolany rázem vedly.
„Po tomto momentu jsme dlouhou dobu předváděli takový matný a spíše nervózní výkon a protivník několikrát zahrozil z rychlých brejků," konstatoval sekretář losinského klubu Milan Grézl.
Domácí si však byli vědomi důležitosti zápasu a v pravý čas nakonec dokázali přepnout na vyšší obrátky.
Pět minut před závěrem vyrovnal svým druhým gólem v utkání Uvízl, rozhodující trefa se zrodila za další čtyři minuty.
V 89. minutě utekl obraně soupeře Havlíček, který poslal míč na nabíhajícího Garguláka a ten střelou k tyči rozhodl o tříbodovém zisku pro Velké Losiny.
„Pro nás to dnes bylo opravdu hodně šťastné vítězství, ale na to se za týden nikdo prát nebude. Máme tři body, což je pro nás nejdůležitější. Protivník doplatil hlavně na nevyužité šance, my jsme závěr doslova ubojovali," řekl dále Grézl.
„Hosté byli většinu hry lepší na míči, ale podle mě jim v posledních deseti minutách trochu došly síly. My jsme pak předvedli větší vůli po vítězství, a proto jsme uspěli," doplnil nejzkušenější hráč losinské sestavy Martin Strnad.
„Pro nás to byl hodně smolný zápas, ze kterého jsme samozřejmě hodně zklamaní. Jsme v situaci, kdy potřebujeme každý bod," litoval porážky trenér Dolan Jiří Navrátil.
„Bohužel závěr jsme zahráli dost netakticky, kdy si necháme dát zcela zbytečný gól do otevřené obrany, měli jsme si konec utkání lépe pohlídat. Můžeme však i litovat řady nevyužitých šancí během zápasu, dvakrát jsme třeba šli sami na gólmana," dodal smutně Navrátil.
Branky: 30. a 85. Uvízl, 89. Gargulák – 36. Duda, 49. Bergmann.
Velké Losiny: Toman – Nedvěd, Gargulák, Němeček (45. Klemsa), Křepský – Žalman (53. Navrátil), Strnad, Kloss (70. Hložánka), Havlíček – Smrž, Uvízl.
Dolany: Benčík – Valenta, Penc, Pospíšil, Václavík – Grossmann (85. Šimek), Novák, Bergmann, Jorda – Duda (70. Volf), Večeřa (60. Čapek).
Autor: Miroslav Pergl DENÍK

benfika
FC Dolany - SK Chválkovice 2 : 2 (0:2)
Branky: Bódi, Mačala

starší žáci
Sokol Bohuňovice - FC Dolany 4 : 6 (1:3)
Branky: Langer 3, Kameníček 2, Foukal

mladší žáci
FC Dolany - Sokol Paseka 2 : 10 (0:2)
Branky: Minář, Schwarz

 

Vlastní vyhledávání