19.10. SK Chválkovice

26.10.2014 17:38

Remíza, kterou nikdo nechtěl. Dolany plichtily s Chválkovicemi

FC Dolany – SK Chválkovice 1:1 (1:0)

Dolany, Chválkovice – Takový zápas se občas přihodí. Remízou 1:1, kterou však oba trenéři vnímali jako ztrátu, skončilo utkání krajského přeboru mezi fotbalisty Dolan a Chválkovic.

„Vzhledem k průběhu, je to asi spravedlivé. Ale hráli jsme doma, takže to beru jako ztrátu. Na druhou stranu jsme mohli i prohrát," říkal kouč domácích Dolan Petr Máčala.

Jeho souboru vyšel první poločas. Už v páté minutě se prosadil Holásek – ideální vstup do zápasu. Navíc Dolany měly i další příležitosti. Jenže branku už nepřidaly, přestože Penc třeba hlavičkoval z malého vápna. „V prvním poločase jsme asi měli zápas rozhodnout. Věřím, že kdybychom přidali druhý gól, tak by zápas vypadal úplně jinak," prohlásil Máčala.

Po změně stran už tahali za delší konec hosté z Chválkovic. „V prvním poločase byli domácí určitě lepší. My jsme o přestávce vystřídali a ve druhé půli začali hrát lépe kombinačně. Už to mělo z naší strany parametry kvality," pochvaloval si trenér Chválkovic Zbyněk Odstrčil.

V 56. minutě se podařilo Chválkovicím vyrovnat zásluhou Spáčila. „Dostal pěknou přihrávku od Štrbíka. Vystřelil docela z dálky, ale takovým pololobem se mu podařilo přehodit brankáře," pospal Odstrčil trefu, která zajistila jeho týmu bod.

Ale mohlo být podle všeho i na víc. „Soupeř měl v závěru velké šance. Musím pochválit brankáře Benčíka, který nás podržel," nezapomněl zdůraznit trenér domácích Máčala.

„Naše šance byly skutečně stoprocentní. Paradoxně zrovna Spáčil nedokázal dát gól ze dvou metrů. Úplně v závěru byl na zadní tyči volný Vávra, ale taky to neprocedil do branky," kroutil hlavou Odstrčil.

„Před zápasem bych bod z venku asi bral, ale teď je ve mně přece jen trochu zklamání. Co mě ale potěšilo, byla naše hra ve druhém poločase. Byl to úplně jiný fotbal než před týdnem proti Litovli. Snad tak budeme pokračovat," dodal Odstrčil.

Branky: 5. Holásek – 56. Spáčil. Rozhodčí: Přikryl – Knoll, Svozil.

Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Ješko, Surzyn – Holásek, Bergmann, Lasovský, Grossmann (66. Grossmann) – Volf (60. Škoda), Bednář. Trenér: Petr Máčala.

Chválkovice: Urbánek – Kmeť, Vališ (75. Kaczmarczyk), Sázel, Mifka – Vávra, Štrbík, Štefek, Kvapil – Václavík (46. Spáčil), Toman. Trenér: Zbyněk Odstrčil.

Vlastní vyhledávání