16.4. FC Hněvotín

17.04.2011 10:00

FC Hněvotín – FC Dolany 2:2 (1:1)

Dělbou bodů skončil v 21. kole krajského přeboru souboj dvou mužstev z blízkého okolí Olomouce. Hněvotín na domácím hřišti remizoval s Dolany 2:2.
„Chtěli jsme potvrdit dobrý výkon z Přerova, ale moc se nám to nepodařilo,“ říkal domácí trenér Radek Šindelář. „Nakonec můžeme být rádi za bod.“
Dlouho to totiž vypadalo, že všechny body si odvezou hosté. Už v první minutě k nim Dolany nakročily po signálu ze standardní situace a přesném zakončení Marka Dudy. Domácí fotbalisté ale ještě do poločasu srovnali krok zásluhou Šulce, který se prosadil po rohovém kopu.
„Věděli jsme, že domácí nebudou hrát nijak kombinačně, ale spíš se pokusí urvat to nasazením, vůlí, brejky a standardními situacemi, proto jsme zvolili podobnou taktiku a chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany,“ uvedl trenér Dolan Jiří Navrátil.
Nezapomněl ovšem dodat, že s prvním poločasem vůbec spokojený nebyl.
„Od druhé půle jsme taktiku úplně změnili, začali jsme napadat, hrát kombinační fotbal a to se nám vyplatilo.“
V šedesáté minutě totiž jeho svěřence poslal znovu do vedední po spolupráci s Dudou Čech, který přehodil nepřesvědčivě vybíhajícího brankáře Běhalíka.
„Bohužel po gólu hra zase sklouzla k podobnému obrazu jako v prvním poločase,“ litoval Navrátil.
„Domácím také pomohlo to, že rozhodčí toleroval zákroky za hranicí pravidel, které vyplývali z jejich obrovského nasazení. Nepotrestal minimálně dva zákroky, které volaly po červené kartě,“ říkal dolanský trenér.
„Podle mě nám paradoxně pomohlo to, že soupeř je zkušenější než my. V době, kdy vedl, chtěl už zápas dohrát a nesnažil se nás dorazit, přežili jsme dva brejky a v devadesáté první minutě vyrovnali,“ prohlásil kouč domácí kouč Šindelář.
Vyrovnání zařídil Novák, který zleva pronikl do pokutového území a střelou na přední tyč propálil Benčíka.
„Moc jsme chtěli vyhrát, ale jak jsem říkal, vzhledem k průběhu musíme být rádi za bod,“ dodal hněvotínský kouč na závěr pozápasového hodnocení.
To dolanský trenér Navrátil měl podobné pocity.
„Před zápasem bychom bod brali, ale když dostanete vyrovnávací gól v nastavení, tak to vždycky mrzí. Nejsme ale v nijak kritické situaci, takže vlastně můžeme být spokojení. Každý bod z venku se počítá,“ řekl Navrátil.
Branky: 35. Šulc, 90+1. Novák – 1. Duda, 60. Čech. Rozhodčí: Kouřil – Tomeček, Dömisch.
Hněvotín: Běhalík – Dokoupil, Olbert, Zamykal, Chabičovský – Novák, Schinneck, Homola, Skoumal – Šulc, Havlena (83. Rockwood). Trenér: Radek Šindelář.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Novák, Václavík – Zapletal, Bergmann, Šimek (65. Čapek), Liška (46. Štrbík) – Čech – Duda (90.+2. Pospíšil). Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: Jiří Fišara 
Benfika
FC Dolany - TJ Sokol Velký Újezd 0 : 0

dorost
SK Červenka - FC Dolany 1 : 5 (1:1)
branky: Hrdlička 4, Štěpánek J.

starší žáci
FC Dolany - TJ Sokol Dub n/M. 3 : 5 (1:4)
Branky:
Foukal 2, Langr

 
Vlastní vyhledávání