16.-17.9 FC Želatovice

19.09.2011 08:52

FC Dolany – FC Želatovice 2:4 (0:4)

Dolany kvůli děsivé první půli ruply s Želatovicemi
Fotbalisté Dolan pokračují v mizérii. V osmém kole krajského přeboru prohráli na domácí půdě s Želatovicemi 2:4. Vzhledem k tragickému prvnímu poločasu je ale výsledek ještě milosrdný.
„Jedním slovem to dnes z naší strany byla katastrofa,“ ohodnotil výkon svých svěřenců trenér domácích fotbalistů Jiří Navrátil.
„Želatovice nás překvapily a prakticky za půl hodiny bylo po zápase,“ okomentoval bleskové vedení hostů 3:0.
Už v 8. minutě využil nerozhodnosti Václavíka s Bezecným Mackovík a otevřel skóre. Krátce nato přidal druhou branku Žandovský a v 26. minutě po standardní situaci zvyšoval Havlík už na 3:0 pro Źelatovice. Dolanský poločas hrůzy ještě podtrhl čtvrtou brankou z 38. minuty Dlouhý.
„V prvním poločase jsme naprosto propadli. Částečně to beru i nasebe, protože jsem postavil hráče, kteří šli do zápasu prakticky bez tréninku. Věřil jsem, že to zvládnou, ale nezvládli. Třeba Václavík nehrál prakticky měsíc, což bylo hodně znát a také Bezecný, který se k fotbalu vrátil po delší pauze zatím spíš oživuje návyky a sbírá kondici,“ řekl Navrátil.
Po pauze se už jeho tým dokázal soupeři, který pod dojmem vysokého vedení polevil, přece jen o trochu více vyrovnat. A v závěrečné desetiminutovce dokonce opticky vylepšili výsledek. Nejprve zakončil gólově samostatný průnik Holly a poslední slovo měl Bergmann, jenž napřáhl z dálky a upravil na konečných 2:4 z pohledu domácích.
Trenér Želatovic Bohumil Chodil byl i přes dvě inkasované branky v závěru zápasu spokojen. „Bylo to od nás zasloužené vítězství. Myslím, že jsme byli ve všech směrech lepší než domácí. Po přestávce se sice domácí snažili, ale kvalita byla dál na naší straně, i když jsme polevili. Snížit jsme jim dovolili až v závěru, kdy jsme prostřídali hráče,“ řekl Chodil.
S jeho hodnocením souhlasil také domácí kouč: „Soupeř měl opravdu ve všech činnostech navrch. Velmi citelně nám chybí Pospíšil, bez kterého je naše obrana úplně neorganizovaná. Bohužel se budeme muset snažit přežít podzim a v přestávce kádr doplnit.“
Branky: 84. Holly, 87. Bergmann – 8. Mackovík, 12. Žandovský, 26. Havlík, 38. Dlouhý. Rozhodčí: Válek – Straka, Hampl.
Dolany: Benčík – Čapek, Penc, Bezecný, Václavík (15. Dlabal) – Zapletal (60: Štefek), Bergmann, Novák, Zachar – Duda (80. Liška), Holly. Trenér: Jiří Navrátil.
Želatovice: Čech – Zehnálek, Vrba, Juráň, Bernát (63. Jemelka) – Smékal, Žandovský, Calábek, Havlík – Dlouhý, Mackovík (60. Chuda). Trenér: Bohumil Chodil.
Autor: DENÍK/Jiří Fišara

benfika
Sokol Horní Loděnice - FC Dolany 0 : 8 (0:4)
Branky: Liška 4, Hrdlička 2, Martínek, Sklenář

mladší žáci
FC Lužice - FC Dolany 10 : 7 (5:2)
Branky: Mududa T. 4, Schwarz 2, Outlý

Vlastní vyhledávání