16.10. TJ Sokol Lázně Velké Losiny

17.10.2011 06:42

FC Dolany – Sokol Lázně Velké Losiny 0:5 (0:1)

Ostuda v Dolanech. Od Losin inkasovaly pětkrát
Dolany/Velké Losiny – Fotbalistům Dolan se v krajském přeboru nepodařilo navázat na perfektní obrat z minulého kola, kdy zvrátili nepříznivý průběh utkání v Hněvotíně. Tentokrát si před vlastními fanoušky uřízli ostudu. Prohráli s Velkými Losinami 0:5.
„A to jsme mohli dostat ještě víc. Posledních deset minut bylo odchozených. Od stavu 0:2 jsme se položili,“ konstatoval trenér domácích fotbalistů Jiří Navrátil. „Stále nám chybí stoperská dvojice Penc – Pospíšil. Hráče, kteří hrají v obraně místo nich, bych potřeboval spíš v záloze. Je to zkrátka špatné,“ litoval kouč Dolan.
Přitom minimálně první půle na žádný debakl nevypadala. Domácí dokonce měli dva náznaky šancí. Grossmann hlavičkoval nad a Zachar střílel sice z úhlu, ale jen velmi těsně vedle.
„Tam to bylo tak o dvacet centimetrů. Kdyby to skončilo gólem, tak by to asi bylo pro nás daleko složitější. Místo toho jsme ale dokázali dát první branku my, což nám samozřejmě pomohlo,“ vykládal na výsost spokojený Zdeněk Strouhal, trenér Velkých Losin.
„Už v předchozích zápasech jsme hráli vcelku obstojně, ale neproměňovali jsme šance. Dnes jsme jich takových padesát procent proměnili a hned jsme dali pět gólů. Tak by to mělo být,“ usmíval se Strouhal.
První branka přišla v 25. minutě, kdy se po centru Klemsy prosadil Šimák. Zbytek si Strouhalovo mužstvo schovalo do druhé půle. Prvních zhruba dvacet minut ale ještě bylo vyrovnaných.
„Soupeř velmi dobře bránil. Nemohli jsme se tam dostat. Sice jsme drželi míč, ale bylo to moc pomalé a do šířky. Věřil jsem, že to můžeme otočit podobně jako v Hněvotíně, zkusili jsme nasadit i třetího útočníka, ale brzy jsme dostali třetí gól a pak jsme se rozsypali,“ uvedl Jiří Navrátil, jehož jmenovec Petr stál za zkázou jeho týmu v tomto utkání.
Druhou losinskou branku totiž připravil pro Klemsu, třetí pro Smrže a čtvrtou vstřelil sám. Poslední slovo pak měl Tomáš Hruda, čerstvý host v mužstvu Losin ze Šumperku, který se blýskl individuální akcí, při které obešel i brankáře a skóroval do prázdné branky.
„Hráli jsme hodně z bloku, ale ne žádný beton. Naopak jsme byli aktivní a chodili do protiútoků. Jakmile soupeř začal otvírat obranu. Dokázali jsme toho využít,“ liboval si Strouhal. „V poslední době se zvedáme. Mužstvo dostalo příchodem několika hráčů větší kvalitu. Věřím, že to bude pokračovat, a ještě půjdeme nahoru,“ řekl na závěr Strouhal.
Branky: 25. Šimák, 70. Smrž, 72. Klemsa, 77. Navrátil, 81. Hruda. Rozhodčí: Slabý – Machala, Vachutka.
Dolany: Benčík – Čapek, Bergmann, Novák, Hradil – Dlabal (65. Štefek), Grossmann, Václavík, Zapletal – Duda, Zachar. Trenér: Jiří Navrátil.
V. Losiny: Hatala – Macek, Němeček, Panov, Šinogl – Šimák (65. Václavský), Hruda, Krejčí, Maňka (60. Smrž) – Klemsa Navrátil (85. Hložánka). Trenér: Zdeněk Strouhal.
autor: Jiří Fišara/DENÍK

benfika
Sokol Velký Újezd - FC Dolany 1 : 9 (1:4)
Branky: Hrdlička 4, Hoza 3, Mentlík, Musil

starší žáci
FC Dolany - TJ Mladějovice 12 : 3 (5:1)
Branky: Foukal 4, Langer 4, Maduda L. 3, Kubáček

mladší žáci
Sokol Paseka - FC Dolany 1 : 8 (1:3)
Branky: Maduda T. 6, Markvart, Minář

Vlastní vyhledávání