15.5. 1.HFK "B"

16.05.2011 07:27

1. HFK Olomouc B – FC Dolany 5:1 (1:0)

Velkou kanonádou skončil souboj rezervy 1. HFK Olomouc s týmem Dolan. Za vydatného deště na podmáčeném trávníku v Hodolanech bylo k vidění v rámci 26. kola krajského přeboru šest branek, z toho pět padlo do sítě gólmana Benčíka. 
Holice B chtěla odčinit hněvotínské zaváhání a proti Dolanům vyrukovala s útočnou hrou. Už v 5. minutě mohl domácí poslat do vedení aktivní Filipský, ale ani nadvakrát nepřekonal strážce dolanské branky Bečníka.
Na druhé straně odpověděl nebezpečnou střelou hostující útočník Duda, ale jeho projektyl se mezi tyče nevešel.
Po čtvrthodině hry Holice gólově udeřila. Hapal na levé straně svou akci nedotáhl, míč se ale dostal ke kopačkám Kouřila, který poprvé rozvlnil síť.
Vzápětí se v dobré šanci ocitl Čižmar, který ale branku Dolan přestřelil. Po další minutě zastavil unikajícího Filipského za cenu faulu v pokutovém území Penc. Kouřil ale penaltu neproměnil.
Dolany tak cítily šanci, jenže Holly svoji nadějnou akci nedotáhl a Čech pouze provětral rukavice gólmana Pavelky.
Na začátku druhé půle měly Dolany další šanci na vyrovnání, jenže po krásné kombinaci hostujících hráčů mířil Václavík vysoko nad.
Holičtí se zřejmě již nemohli dívat na marnou snahu Dolan, tak vše vzali do svých rukou. Čižmar z hranice vápna nepříjemně vystřelil, mokrý míč vyklouzl Benčíkovi z rukavic a z dorážky zvyšoval na 2:0 Lukáš Hapal.
I nadále byl k vidění fotbal plný šancí. Góly ale dávala jenom Holice. Po standardní situaci míč doputoval ke Svozilovi, který míč poslal hlavou před branku a Hapal z metru pohodlně zvyšoval už na 3:0.
Hosté se gólu přece jen dočkali čtvrt hodiny před koncem. Tečovanou střelu Štrbíka holický brankář jen vyrazil k Dudovi, jenž zaznamenal čestný úspěch Dolan.
Hostující tým dohrával závěrečné minuty bez vyloučeného Čecha, ale paradoxně se dostával čím dál víc do šancí. Na druhou stranu ale Dolany nabízely domácím příležitosti k brejkům.
Po jednom z nich Grézl našel z druhé vlny nabíhajícího Krejčího, který zasadil přesnou střelou Dolanům čtvrtý úder.
Dvě minuty nato přidal pátou holickou branku krásným angličanem Grézl.
„Dnes nemám co hodnotit, na hřišti bylo jenom jedno mužstvo,“ prohlásil zklamaný kouč Dolan Jiří Navrátil. „Domácí byli jasně lepší a já jim mohu jenom poblahopřát k vítězství. My děláme chyby v obraně a bohužel za to platíme,“ dodal Navrátil.
„S brankami jsem samozřejmě spokojený, ale hra nebyla podle mého gusta. Počasí nám moc nedovolilo, ale kdybychom v prvním poločase proměnili penaltu, tak bychom měli zápas pod kontrolou. Jenže to se nestalo a Dolany ještě žily. My jsme naštěstí dokázali ve druhém poločase proměnit šance, takže s tím mohu být spokojený,“ hodnotil domácí trenér Jiří Derco, jehož tým ve druhé půli nasázel do otevřené obrany čtyři branky.
„Dolany za stavu 2:0 musely otevřít hru a my jsme trpělivou hrou čekali na brejky. To se nám dařilo,“ dodal Derco.
Branky: 51. a 65. Hapal, 16. Kouřil, 86. Krejčí, 88. Grézl – 75. Duda. Rozhodčí: Křepský – Lakomý, Petr. ŽK: Jíša, Filipský – Pospíšil, Penc, Holly, Čech. ČK: Čech (Dolany). Diváků: 80.
Holice B: Pavelka – Vykydal, Jíša, Vacek, Kouřil – Filipský, Svozil, Čižmar, Krejčí – Grézl, Hapal. Trenér: Jiří Derco.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Pospíšil, Václavík – Holly, Novák – Čapek, Čech, Zapletal – Duda. Trenér: Jiří Navrátil.

Autor: Miroslav Mazal

Vlastní vyhledávání