15.-16.9 Sokol Lázně Velké Losiny

17.09.2012 07:42

Dolany prvním týmem, který po deseti měsících porazil Losiny na jejich hřišti

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – FC Dolany 0:1 (0:0)

Velké Losiny/Dolany – Spíše fotbalový odvar předvedli v nedělním utkání krajského přeboru losinští fotbalisté proti Dolanům a nakonec po zásluze prohráli. Ukončili tak svou téměř deset měsíců trvající domácí neporazitelnost.
„Bohužel jsme dnes nemakali, nebojovali, zápas měl z naší strany takové slabší tréninkové tempo, takto se o body nehraje. Za náš dnešní výkon bychom se asi měli divákům omluvit," uvedl zklamaný trenér Velkých Losin Jiří Mika.
 Domácí na hřišti působili ospalým dojmem, často drželi míč, místo toho, aby si jej více dávali a především předvedli hodně váhavosti v koncovce.
Třeba v první půli se řítil sám ze strany do dobré šance Uvízl, jenže ke střele se nakonec ani nedostal. Podobně dopadl později v šestnáctce i  Hložánka, také on svou možnost prováhal.
Výrazněji domácí neohrozili branku soupeře ani po sérii několika rohových kopů. Když potom ani hosté příliš fotbalového umění neukázali, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.
Vítěze nepříliš kvalitního zápasu nakonec určila 57. minuta, která byla pro Velké Losiny hodně smolná.
Domácí zahrávali Hložánkou roh a ve skrumáži před bránou si míč našel Šinogl, ale trefil pouze břevno. Odražený balon pak domácí nezachytili a hosté se dostali do rychlého brejku, který proměnili. Gólman Hatala si sice na Čapkem vystřelený míč sáhl, jenže ten přesto doplachtil do sítě.
„Takové zápasy někdy jsou, tentokrát jsme ale předvedli opravdu špatný výkon," dodal smutně Mika.
Na druhé straně pak samozřejmě panovala spokojenost. Dolany získaly díky skalpu Velkých Losin první výhru v sezoně a odpoutaly se z posledního místa tabulky.
„Zápas to opravdu nebyl moc hezký, ale třeba my jsme ani na krásu hrát nechtěli, protože v minulých zápasech se nám tohle vymstilo. Dnes jsme se zaměřili především na poctivou defenzivu, aby domácí museli tvořit a trochu otevřeli hru a my se pokusili využít nějaký brejk, což se nám nakonec povedlo," liboval si kouč Dolan Jiří Navrátil.
„Zápas nenabídl příliš šancí, ale my jsme tu svou jedinou dokázali naštěstí využít. Soupeř se pak prezentoval takovým složitým fotbalem do šířky, to nám docela vyhovovalo," doplnil spokojeně Navrátil.
Branka: 57. Čapek. Rozhodčí: Straka - Krobot, Hampl.
Velké Losiny: Hatala – Nedvěd, Gargulák, Křepský, Šimák – Hložánka (80. Kocourek), Smrž, Šinogl, Lauterbach (36. Krejčí) – Navrátil, Uvízl. Trenér: Jiří Mika.
Dolany: Benčík – Hradil (60. Volf), Penc, Novák, Svozil – Šimek (75. Samek), Václavík, Grossmann, Dlabal – Bergmann. Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: Miroslav Pergl/DENÍK

benfika
FC Dolany - Sokol Odrlice 8 : 1 (6:1)
Branky: Máčala 3, Hrdlička 2, Dusil, Sklenář F., Sklenář V.

starší žáci
SFK Nedvězí - FC Dolany 3 : 3 (0:1)
branky: Foukal, Minář, Neplech

mladší žáci
FC Dolany - Sokol Dub n.M. 4 : 3 (2:2)
branky: Schwarz 2, Jahoda, Zajíček

Vlastní vyhledávání