15.-16.8.09 Sokol Určice

19.08.2009 17:52

TJ Sokol Určice – FC Dolany 0:4 (0:1)

Kouči Dolan chutnal v Určicích výsledek i klobása
Brzy po úvodním hvizdu arbitra utkání musel řešit tři nebezpečné situace před svou brankou domácí gólman Nejezchleb, Dolanští ovládali plochu hřiště v první dvacetiminutovce takřka trvale.
Hráčům domácího celku se nedařilo na delší dobu podržet míč u svých nohou a Nejezchleb pak musel být v maximálním střehu i při střeleckých pokusech hostujících hráčů z větších vzdáleností.
Ojedinělé brejkové pokusy Určických troskotaly na nepřesné kombinaci, na absenci dobrého nápadu, na nedostatku umění prosadit se.
Ve 23. minutě se ale přece jen zablýsklo i před dolanskou brankou, a vážně. Centr Havleny z pravé strany směřoval k hlavě ideálně postavenému Cibulkovi, ten ale míč správně usměrnit nedokázal. Ve 32. minutě se však radovali po nekompromisní střele Štrbíka z vedoucí branky hosté. Po bombě Sekela téměř od poloviny hřiště pak vyrazil Nejezchleb míč pracně na roh.
Po změně stran začali Určičtí lépe a v 51. minutě měli jedinečnou možnost skóre utkání srovnat. Los dostal dobrou přihrávku od Kryla, uvolnil se a z pravé strany poslal přízemní míč směrem nejdůležitějším, přičemž u brankové čáry nebyl žádný z dolanských hráčů. Míč ale prolétl podél ní a těsně okolo vzdálenější tyče do autu.
Za chvíli se vytáhl určický brankář Nejezchleb, když se před ním objevila s míčem trojice Smidt, Duda, Štrbík. Vystihl a robinzonádou zlikvidoval finální přízemní přihrávku.
Potom už ale musel dovolit Štrbíkovi zaznamenání druhého gólu v utkání, a nebylo to vše. Po centru Valenty přidal třetí trefu hostí Smolák, když Nejezchleb stačil střelu jen tečovat a pak ho ještě prostřelil na 0:4 Novák.
Dolanští předváděli v Určicích skutečně účelný fotbal. Navzdory vzniklé prekérní situaci nelze Určickým upřít poctivé snahy o dosažení alespoň čestného gólu. Byly však marné. Ullmannův dobrý přímý kop vyhlavičkoval od brankové čáry Sekel s námahou na roh a pak ještě spálili možnosti další určičtí hráči. Nejnadějnější měl Trajer.
Po utkání nemohl výraz ve tváři určického trenéra Svatopluka Kováře vyjadřovat nic jiného, než zklamání z výsledku i hry domácího týmu.
„Soupeř nás v prvním poločase přehrával v pohybu i nasazení, tahali jsme za kratší konec provazu. Do druhé části hry jsme chtěli vstoupit aktivněji, vysunout se víc dopředu. Podařilo se, doplácíme ale na skutečnost, že nám chybí kvalitní zakončení útočných akcí, neproměňujeme vyložené šance. Pak je vše těžké. Dovolili jsme tak hostům ve zbývajícím čase potvrdit nespornou kvalitu, neměli jsme na ně. Musíme se otřepat a dívat se dál,“ ukončil hodnocení domácí kouč optimisticky.
„Máme nevýhodu v tom, že z prvních pěti zápasů soutěže odehrajeme na domácí půdě pouze jeden, a tak jsme jeli do Určic pro bod. Máme zaslouženě tři a navíc jsme předvedli divákům kvalitní fotbal,“ usmíval se naopak po utkání lodivod Dolan Jiří Navrátil, posilující se teplou klobásou z udírny na hřišti.
„Na divizi nemyslíme, ale chceme si zasloužit, a poctivě, umístění hned za špicí tabulky, na její druhé či třetí příčce.“
Branky: 32. a 56. Štrbík, 66. Smolák, 78. Novák. Rozhodčí:Molík – Straka, Němec. ŽK: Dokoupil – Okleštěk.
Určice: Nejezchleb – Dokoupil, Ullmann, Žáček, Hradečný (75. Mikeš) – Havlena, Vaněk, Los (82. Žídek), Javořík – Kryl, Cibulka (61. Trajer). Trenér: Svatopluk Kovář.
Dolany:Benčík – Schmidt, Bergmann, Pospíšil, Sekel – Smolák, Valenta, Okleštěk (77. Václavík), Novák – Štrbík (61. Navrátil), Duda (67. Pavlíček). Trenér: Jiří Navrátil.

benfika
FC Dolany - Sokol Paseka "B"  2 : 1 (1:1)
branky:
Martin Podivínský, Lukáš Zelený

dorost
Sokol Chomoutov - FC Dolany  1 : 6 (0:2)
Branky: 
Hrdlička 2, Samek 2, Štěpánek Jiří, Štěpánek Ondřej

Vlastní vyhledávání