13.-14.10. Jiskra Oskava

23.10.2012 07:46

Oskava si poradila i s Dolany, třemi góly
Jiskra Oskava – FC Dolany 3:0 (1:0)

Oskava/Dolany – Celý druhý poločas museli fotbalisté Oskavy dohrávat v deseti hráčích, přesto si nakonec proti posledním Dolanům připsali vítězství, i když po nepříliš přesvědčivém výkonu.
„Dnes jsem spokojen pouze se třemi body, hra tentokrát hodně pokulhávala za výsledkem," prozradil úvodem trenér Oskavy Květoslav Pospíšil.
Jeho svěřenci začali sobotní duel poněkud vlažným tempem, jakoby protivníka ze dna tabulky podcenili.
„V obraně hráli hosté dobře, ale v útoku toho moc nepředvedli," řekl dále Pospíšil.
Skóre se poprvé měnilo ve 35. minutě, kdy Knop obešel prakticky vše, co mu stálo v cestě a připravil finální nahrávkou gól pro Kubu.
Zbytek poločasu se obešel bez výraznějších šancí a jediným důležitým momentem tak byla červená karta pro Mičundu, jenž po druhé žluté musel předčasně do sprch.
Přesto i v oslabení dokázali ve druhé půli domácí držet více míč na svých kopačkách a hrozili z rychlých brejků.
Po jednom z nich centroval Svačina do šestnáctky, kde hosté zahráli rukou a kopala se penalta, kterou proměnil Plachý – 2:0.
Potom již nezbylo hráčům Dolan nic jiného, než otevřít hru, což Oskava využila v závěru ke zpečetění výsledku.
V 81. minutě vystihl Müller chybnou rozehrávku soupeře a ze samostatného úniku přeloboval vybíhajícího brankáře.
Oskava si tak připsala již šestou výhru v řadě.
„Věděli jsme o síle soupeře, ale určitě jsme nechtěli být od začátku zalezlí v bloku a čekat, co se bude dít. Snažili jsme se hned od úvodu hrát aktivně, zkrátka soupeře zaskočit, ale brzy jsme inkasovali rychlý gól," prozradil trenér Dolan Jiří Navrátil.
„Potom jsme museli otevřít hru a dostali další dva góly. Bohužel se potýkáme s nedostatkem hráčů, chybí nám hlavně útočníci, v koncovce máme velké problémy. I dnes jsme měli několik dobrých šancí, jenže je neproměnili. Výsledek sice vypadá jasně, ale zápas byl herně vyrovnaný, klukům těžko mohu něco vyčítat, bojovali a toho si cením. Teď se však musíme soustředit na další důležité zápasy, které nás čekají," doplnil Navrátil.
Branky: 35. Kuba, 52. Plachý (p.k), 81. Müller.
Oskava: Studený – Müller, Erneker, Balcar, Plachý – Kasal (35. Klos), Knop, Kuba, Kaler (60. Strnad) – Mičunda, Svačina (75. Gazdík). Trenér: Květoslav Pospíšil.
Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Novák, Svozil – Šimek, Bergmann, Grossmann, Václavík, Dlabal – Čapek. Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: Miroslav Pergl/DENÍK

benfika
FC Dolany - FK Přáslavice 2 : 0 (2:0)
Branky:
Bódi, Hrdlička

starší žáci
FC Dolany - FC Hněvotín 3 : 2 (2:1)
Branky:
Foukal 2, Schwarz

mladší žáci
Sokol Velký Újezd - FC Dolany 1 : 3 (1:1)
Branky:
Schwarz 2, Zajíček

Vlastní vyhledávání