13.11. TJ Sokol Určice

14.11.2011 06:20

FC Dolany – Sokol Určice 0:2 (0:0)

Dolany přezimují poslední. Podlehly doma Určicím
Dolany – Ani v posledním podzimním kole fotbalového krajského přeboru nepřekročily Dolany svůj stín. S Určicemi prohrály na vlastním trávníku 0:2 a po sedmnácti odehraných kolech jsou na posledním místě.
„Bohužel jsme nevybočili z vyjetých kolejí. Podzim byl z naší strany tristní, ale momentálně nemáme hráče na to, abychom mohli konkurovat druhému týmu tabulky. Jako byste s rozhrkaným trabantem chtěli předjet mercedes,“ vytasil se s přirovnáním trenér Dolan Jiří Navrátil.
Kouč vítězných Určic Evžen Kučera k soupeři tak kritický nebyl. „Řekl bych, že rozdíl v tabulce zase tak patrný nebyl. Domácí se snažili, ale samozřejmě jsme s výsledkem stejně jako s celým podzimem spokojení,“ prohlásil.
Jeho soubor čekal na vedoucí gól až do poloviny druhého poločasu. To ve v rohu pokutového území zahrál v pádu rukou domácí stoper Pospíšil a Vodák z pokutového kopu překonal brankáře Benčíka.
„Ruka to byla. Mrzí mě ale, že pár minut předtím rozhodčí neodpískal na druhé straně podražení Dudy. Kdybychom vedli, zápas by se třeba vyvíjel jinak,“ postěžoval si Navrátil, který ale přiznal, že vyloženou gólovou šanci si jeho tým za celý zápas vlastně nevytvořil.
„Hrálo se celkově bez šancí. Hosté měli rozhodně daleko víc míč pod kontrolou. Na míči byli hodně silní a celkově ve hře byli lepší. My jsme se vlastně jen posouvali v bloku a bránili. Ale celkem se nám to dařilo, protože soupeř šancí moc neměl.
Poté, co se Určice dostaly do vedení, se obraz hry přece jen trochu proměnil. Domácí začali více riskovat, ovšem z několika náznaků nic nevytěžili. Zacharovu hlavičku ze záklonu nepovažoval za opravdu nebezpečnou ani domácí trenér.
A tak v poslední minutě do otevřené obrany vlétl Trajer a z brejku přidal pojišťující druhý gól, kterým zápas definitivně rozhodl. „Jak jsem říkal, domácí se hodně snažili. Ale nic neproměnili, naopak nám se naše šance podařilo proměnit, takže jsme vyhráli,“ doplnil určický trenér Kučera.
Dolany však ani přes pouhých osm bodů na kontě neházejí flintu do žita. „Přes zimu se budeme chtít určitě posílit a o záchranu zabojovat. Na podzim nám chyběla kvalita především v záloze. Takového hráče, jako mají třeba Určice ve Vodákovi, momentálně v týmu nemáme,“ uvedl Navrátil.
Branky: 68. Vodák z pen., 90. Trajer. Rozhodčí: Válek – Krpec, Ráb.
Dolany: Benčík – Čapek, Pospíšil, Bezecný, Václavík – Šimek (80. Dlabal), Bergmann, Grossmann, Zapletal (46. Liška) – Duda, Zachar. Trenér: Jiří Navrátil.
Určice: Nejezchleb – Javořík (46. Mlčoch), Coufal, Skopalík, Ján – Rec (46. Vaněk), Bokůvka, Vodák, Cibulka – Kiška, Trajer. Trenér: Evžen Kučera

autor: Jiří Fišara/DENÍK

Vlastní vyhledávání