12.6. Sokol Určice

13.06.2011 07:26

Sokol Určice – FC Dolany 3:3 (3:1)

Černý Petr v podobě místa na čekačce připadl nakonec ve fotbalovém krajském přeboru na Dolany. I ze čtrnáctého místa ale ještě vede cesta k záchraně.
Dolany ji měly v Určicích ve vlastních rukách. K jistotě ale potřebovaly vítězství a to se jim po první pětačtyřiceti­minutovce pořádně vzdálilo. Přitom vstup do utkání se hostům vydařil. Nedlouho po úvodním hvizdu se hlavou trefil kapitán Vojtěch Pospíšil.
„Jenže pak jsme několik nadějných možností nevyužili. Domácí se zlepšily a prakticky ze tří střel nám dali tři branky,“ litoval trenér Jiří Navrátil promarněného náskoku.
Do karet Dolanům nehrály ani výsledky na ostatních stadionech. „O poločase jsme výsledky znali, ale věřili jsme, že s tím dokážeme něco udělat,“ řekl Navrátil.
Po přestávce jeho soubor ovšem dlouho pokračoval jen v zahazování šancí. „Marek Duda dal z malého vápna vedle, další šanci měl Čech, ale kontaktní gól se nám nedařilo dát,“ litoval Navrátil.
Naděje Dolanům svitla až v samotném závěru. V 83. minutě přece jen prolomil střeleckou smůlu Duda a tři minuty před koncem Čech dokonce vyrovnal skóre. Jenže Zlaté Hory v té době zuby nehty držely vedení v Litovli a Hněvotín měl v Oskavě dostatečný náskok. A protože úspěšně finišovaly také Želatovice, které otočily zápas ve Velkých Losinách, potřebovaly Dolany nutně zvítězit.
Nakonec jim chyběl kousíček. Pospíšil další hlavičkou trefil v nastaveném čase tyč. „Vítězný gól se nám ale nakonec nepodařilo,“ konstatoval smutně Navrátil.
Jeho mužstvo skončilo nakonec na 14. pozici a bude napjatě čekat na příští víkend. V posledním kole divize bude držet palce Konici a Mohelnici. Pokud se alespoň jeden z těchto celků zachrání, zůstanou Dolany v přeboru. V opačném případě doprovodí Jeseník a Lipník do I. A třídy.
„Uvidíme, jak to nakonec dopadne. Stačí nám, aby se zachránilo alespoň jedno mužstvo, tak snad se to podaří,“ řekl Navrátil.

Branky Dolan: 5. Pospíšil, 83. Duda, 87. Čech. Rozhodčí: Knoll – Kopecký, Vachutka. Diváků: 70.
Dolany: Benčík – Čapek, Penc, Pospíšil, Dlabal – Šimek (70. Holly, 90. Václavík), Novák, Bergmann, Zapletal -Čech, Duda. Trenér: Jiří Navrátil.
Autor: DENÍK/Miroslav Mazal

 

Vlastní vyhledávání