12.-13.4.08 FK Šternberk

14.04.2008 21:46

d-š5Utkání 17. kola krajského přeboru, s nádechem derby, bylo pro Dolany velmi důležité. Potřebovali potvrdit vítězství z minulého kola i v domácím prostředí a konečně se odpoutat z předposlední příčky tabulky.

FC Dolany - FK Šternberk 1:0 (1:0)

Úvod ovšem patřil hostům. Hned ve 3. minutě kopali první roh a v páté měli první šanci. Švarc však Benčíka neprostřelil a ani Friebova dorážka nebyla gólová. Domácí se dostali na dostřel šternberské branky až v 15. minutě. Pavlíček dostal pěkný centr z křídla a poprvé ohrozil branku hostů. V zápětí musel gólman Levý zasahovat po střele Hubeňáka. V 18. minutě si domácí fanoušci mohli zakřičet gól. Hubeňák totiž přeloboval obranu, centr dobře zpracoval Kluka a lišácky přehodil Levého - 1:0. Ve 22. minutě předvedli domácí pěknou kombinaci, ze které vystřelil Pospíšil, ale jeho křížná střela jen těsně minula cíl. Ve 28. minutě si vypracovali šanci hosté, ze které Frieb trefil tyč a střelu Švarce po odraženém míči zneškodnil Benčík. V dalším průběhu první půle si oba týmy vypracovaly po třech pěkných šancích, ale skóre se neměnilo. Po přestávce se ke slovu nejdříve dostali domácí, střelu Hubeňáka vytáhl gólman Levý na roh. V 52. minutě zbytečně fauloval Pavlíček na polovině hostů, dostal druhou žlutou a hosté dostali větší prostor k likvidaci vedení domácích. Vypracovali si řadu příležitostí, ale nevyšla ani ta největší v 84. minutě, ve které Švarc nastřelil jen tyč brankové konstrukce. O tři minuty později měli podobnou šanci domácí, ale Horák přeloboval nejen gólmana, ale i branku. Zápas tak skončil těsným, ale velmi cenným vítězstvím domácích.
Branka: 18. Kluka.
Rozhodčí: Václav Pěček. ŽK: Pavlíček - Coufal, Jurečka. ČK: 52. Pavlíček (za druhou žlutou).
Dolany: Benčík - Horák, Pospíšil, Hrabal, Kolář, Bergmann, Hubeňák (72. Grossmann), Pavlíček, Smolák, Kluka (82. Václavík), Hradil. Trenér Jiří Navrátil.
Šternberk: Levý - Surma, Šíp, Coufal (69. Plachý), Šlížek, Volek (78. Pešata), Šlížek, Jurečka, Frieb (65. Havlík), Hlaváček, Švarc. Trenér Květoslav Pospíšil.

Zapsal JUDr.Čapka Karel, pro Olomoucký Deník zpracoval Jareš Bohuslav

Dorost:

FC Dolany - Sokol Střelice 5 : 1 (3:0)

branky: Samek Daniel, Wenzel Jan, Sklenář Vít, Čapek Michal, Vychodil Jan

-

Starší žáci:

FC Dolany - TJ Sokol Bohuňovice 2 : 3 (1:2)

Branky: Borůvka Jan, Samek Daniel

Vlastní vyhledávání