10.6. FK Kozlovice

11.06.2012 07:32

FC Dolany – FK Kozlovice 2:2 (2:1)

Dolany – Remízou 2:2 skončilo utkání krajského přeboru fotbalistů mezi domácími Dolany a Kozlovicemi. Hosté zachraňovali bod za remízu v nastaveném čase.
Dolany inkasovaný gól zas až tolik mrzet nemusel.
„Dozvěděli jsme se po zápase, že Přerov v divizi remizoval, takže jsme definitivně zachránění," vysvětlil Jiří navrátil, trenér domácích fotbalistů, kteří prožili dobrý první poločas.
Vedli po něm 2:1. První gól dal v polovině prvního dějství na zadní tyči nehlídaný Šimek. A když hosté ve 43. minutě zásluhou Stoklásky vyrovnali, s bleskovou odpovědí přispěchal Grossmann.
„Podle mě ale rozhodčí pustil útočný faul na Michala Krále. Branka neměla platit," řekl trenér Kozlovic Kamil Štěpaník.
Podle něj byli jeho svěřenci lepším mužstvem a zasloužili si příznivější výsledek.
„Domácí byli hodně efektivní, ale ve hře jsme měli navrch. Jen jsme neproměňovali šance," řekl Štěpaník.
Jeho protějšek s ním moc nesouhlasil.
„Podle mě jsme v první půli byli lepší my. Kromě gólů ještě Pospíšil trefil halvou tyč a další šance měli Duda, Večeřa a Holly," uvedl kouč Dolan.
Po přestávce Kozlovice sahaly po vyrovnání, ovšem dlouhou dobu marně.
„Největší šance jsme měli mezi 60. a 70. minutou. Lukáš i Honza Dohnalové i Stokláska ale nedokázali dát gól. Byla v tom i trochu smůly. Honza Dohnal trefil tyč. Domácí ale také podržel dobrými zákroky jejich brankář," prohlásil Kamil Štěpaník.
Do poslední dvacetiminutovky vyrukovali hosté s netradičním tahem. Do pole přišel druhý brankář Mánek.
„Občas dává i góly, máme to už vyzkoušené," usmíval se Štěpaník. Střídání totiž nakonec vedlo ke kýženému ovoci, byť nepřímo.
V nastaveném čase se po dlouhém autu Petráše zorientoval ve skrumáži nejlépe Jan Dohnal a rozhodl o tom, že body se budou dělit.
„Nakonec se přece jenom dočkal a trefil se. Vzhledem k průběhu musíme být asi s bodem spokojení, ale na druhou stranu to bereme i jako ztrátu. Druhý poločas byl na jednu branku. Kdybychom dokázali vyrovnat dřív, jsem přesvědčený, že bychom výsledek ještě otočili," řekl Štěpaník.
Dolanský Jiří Navrátil naopak označil remízu za spravedlivou.
„Ten gól v poslední minutě samozřejmě mrzí. Rozhodčí hned po rozehrání zápas ukončil. Remíza je ale asi spravedlivá. Kozlovice byly v poli dobré. Jejich záložníci dobře kombinovali. Ale i my jsme dokázali podržet míč a zaútočit. Myslím, že zápas se lidem musel líbit," doplnil domácí trenér.
Branky: 22. Šimek, 44. Grossmann – 43. Stokláska, 90.+2. J. Dohnal. Rozhodčí: Vedral – Motal, Boček.
Dolany: Benčík – Valenta, Penc, Pospíšil, Václavík – Večeřa (90. Volf), Grossmann, Jorda, Šimek (83. Dlabal) – Holly – Duda (60. Bergmann). Trenér: Jiří Navrátil.
Kozlovice: Kadlec – Mich. Král – Zselezo, Petráš – Kaďorek, Mar. Král, L. Dohnal (70. Mánek), Stokláska (79. Mackovík) – Bernard – J. Dohnal, Vrba (40. Matula). Trenér: Kamil Štěpaník.
autor: Jiří Fišara

benfika
Sokol Tršice - FC Dolany 2:2 (1:1)
branky: Hrdlička, Liška

Vlastní vyhledávání