10.-11.9 Sokol Ústí

12.09.2011 06:34

TJ Sokol Ústí – FC Dolany 4:2 (1:1)

Hned šest gólů bylo k vidění v Ústí, které se v 6. kole Krajského přeboru střetlo s týmem FC Dolany. Ze zápasu nakonec vyšli vítězně domácí, přestože dvakrát museli dotahovat náskok soupeře.
Zápas v Ústí sliboval zajímavou podívanou dvou týmů z dolní části tabulky. Hned v první minutě otevřel skóre hostující Zachar, který s velkým přispěním domácí obrany poslal svůj tým do bleskurychlého vedení.
„První branku přičítám nekoncentrovanosti na naší levé straně. Levý bek sice signalizoval nedovolenou hru soupeře, ale rozhodčí to nepískl. My jsme pak dostatečně nezahustili prostor a byla z toho de facto vlastní branka,“ řekl trenér domácích Vojtěch Bušina.
Domácí tak museli od samotného začátku dotahovat, ale na dostřel dolanské brány se dostávali obtížně. Několik slibně se vyvíjejících akcí zbytečně uspěchali, nepomohly jim ani četné standardní situace.
„Bohužel jsme ty akce nedotáhli. Mohla za to jak vlastní netrpělivost, tak i výborný gólman hostí, který se vytáhl například při střele Kufy,“ dodal trenér domácích.
Tlak domácích v první půli gradoval po půlhodině hry. Páleník v gólové pozici sice hlavičkoval jen do tyče, hned o dvě minuty později ale prošel Skácel přes tři hráče a s pomocí tyče vyrovnal na 1:1.
„Branka Skácela nám hodně pomohla. Podle mě to byl odrazový můstek k celkovému uklidnění,“ dodal Bušina.
Úvod druhého poločasu nezastihl v dobrém světle ani jeden tým. Hra byla z obou stran poměrně rozháraná a obrany dlouho vítězily nad útočnou hrozbou. Několikaminutové intermezzo tak utnul až Čapek, díky jehož přízemní střele z dvaceti metrů šli hosté opět do vedení.
Z něj se ale tým z Olomoucka neradoval dlouho. Ústí roztahovalo hru do stran, ze kterých pramenily další gólové šance. Hned v 69. minutě jednu z nich proměnil Palacký, který se v pokutovém území zorientoval nejrychleji a z otočky prostřelil brankáře Benčíka.
„Hráči spolu na hřišti málo komunikují. V šestnáctce se snažili hrát zónově, ale soupeře už nestačili včas dostupovat. Ten měl pak spoustu času na zakončení,“ ohodnotil situaci trenér Dolan Jiří Navrátil.
V poslední dvacetiminutovce domácí nedělního soka přehrávali. Vítězný gól nakonec mohl padnout z penalty, ale Černotský poslal balon vysoko nad.
„Shodou okolností se nám stejná situace přihodila proti tomuto soupeři i v minulém ročníku. Naštěstí jsme to nyní zvládli. Mužstvo prokázalo morální sílu,“ doplnil kouč vítězného mužstva.
Tým trenéra Bušiny ale v závěru skóroval ještě dvakrát. V 83. minutě se konečně prosadil Páleník a vstřelil vítězný gól zápasu. Se situací před rozhodující brankou se však hostující trenér Jiří Navrátil nechce smířit.
„Podle mě domácím pomohl rozhodčí, když přehlédl faul před rozhodujícím gólem na 3:2. Navíc nařídil nesmyslnou penaltu, i když ji domácí nakonec neproměnili,“ uvedl.
Definitivní podobu výsledku pak dal v poslední minutě Černotský, který využil svého důrazu a individuální souboj s brankářem Benčíkem nakonec vyhrál.
„Jsme z toho výsledku docela rozčarovaní. Možná nám v závěru trochu docházely síly. Máme spoustu zraněných a dnes tak museli nastoupit hráči, kteří by jinak asi nehráli. I tak jsme podle mě odehráli vyrovnaný zápas. Je to ale jen Krajský přebor, chyby jsou k vidění i v první lize.“ uzavřel trenér Dolan.
Branky: 36. Skácel, 69. Palacký, 83. Páleník, 89. Černocký – 1. Zachar, 67.Čapek
Rozhodčí: Boček – Kopecký, Svozil, Diváci: 130.
Ústí: Bernkopf – Palacký, Plesník, Smolka, Bagar, (72. Janásek) – Škařupa, Páleník, Skácel, Kufa – Honeš (46. Ševčík), Černotský. Trenér: Vojtěch Bušina.
Dolany: Benčík – Hradil, Bezecný, Čapek, Penc – Bergmann, Zapletal, Novák, Dlabal – Duda, Zachar. Trenér: Jiří Navrátil.

zdroj: Hranický DENÍK

benfika
FC Dolany - FC Jiříkov 4 : 1 (2:1)
Branky:
Hrdlička 2, Liška 2 - Michalík

starší žáci
Litovel - FC Dolany 1 : 7 (0:2)
branky: Foukal 2, Langr 2, Maduda T. 2, Maduda L.

mladší žáci
FC Dolany - FK AD Horka 6 : 7 (3:5)
Branky:
Maduda T. 4, Schwarz 2

Vlastní vyhledávání